Orbánék nyakig benne vannak a Pharaon-ügyben

Orbánék nyakig benne vannak a Pharaon-ügyben

Pharaon itt, Pharaon ott, Pharaon talán nem az a Pharaon, sok Pharaon van. Röviden a Pharaon-ügy, íme:

Egy Ghaith Pharaon nevű szaúdi milliárdost két évtizede már körözött az FBI, az Interpolnál pedig jelenleg is körözés alatt áll. Az ellene felhozott vádak között szerepel: csalás előkészítése, csalás, zsarolás előkészítése, valamint bűnrészesség és bűnpártolás. Továbbá olyan bűncselekményekkel kapcsolatban is összefüggésbe hozható a neve, mint terrorizmus támogatása, nukleáris technológiával való kereskedés, prostitúció és illegális bevándorlás elősegítése. Egy Ghaith Pharaon nevű szaúdi milliárdos üzletel a magyar kormánnyal, üzletel Orbán Viktor vejével és házat vett a kormányfő házával szemben. A kormány szerint a körözés alatt álló Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos „nem biztos”, hogy megegyezik azzal a Ghaith Pharaonnal, akivel a kormány és az Orbán-család üzletel. De ha az lenne, akkor a magyar hatóságok elfognák, de jelenleg semmilyen Ghaith Pharaon magyarországi tartózkodásáról nem tudnak. A kormány szerint egyébként a Pharaon nagyon gyakori név, talán éppen ezért történhetett meg, hogy a Magyar Narancs szerint Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos polgármester adriai jachtja mellett egy Ghaith Pharaon nevű szaúdi milliárdos luxusjachtja is lehorgonyzott.

A bűnöző Pharaonnal üzletelnek a miniszterek – a kormány szerint lehet, hogy ez nem is az az ember

Miközben az elmúlt egy év a kvótaellenes kampányról és a hazánk védelmét szolgáló helyes törekvéséről szólt, ezekkel párhuzamosan egyre gyakrabban bukkannak fel hírek kétes hátterű üzletemberekről, akik kiterjedt üzleti tevékenységet folytatnak Magyarországon kormányközeli emberek vagy kormánytagok segítségével – mutatott rá az országgyűlés szerdai ülésén Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője.

Hírdetés

A Magyar Narancs szerint azonban arról a Ghaith Pharaonról van szó, aki talán Oszama bin Ladennel is üzletelt, az FBI körözte, az Interpol körözi, és amúgy ő üzletel a kormánnyal, ő vett házat Orbánnal szemben, illetve a kormányfő vejéhez köthető üzleti körökkel üzletel.

A Magyar Narancs utánanézett, és kiderült: Pharaon az elmúlt három évben nem járt jachtjával az Adrián, idén augusztusban azonban éppen azon a napon horgonyzott le, amikor Mészáros Lőrinc is abban a kikötőben parkolt egy luxusjachttal.

A lap szerint az éjszakát mindketten a Splitben tölthették, de Mészáros Lőrinc nem volt hajlandó válaszolni a Magyar Narancsnak a kérdésére, hogy találkozott-e Pharaonnal.

Orbán Viktor korábban a parlamentben a Pharaon-ügy kapcsán azt mondta: „a szóban forgó úr” letelepedésének nemzetbiztonsági kockázatát megvizsgálta a magyar hatóság, és nem talált ilyet. Úgy vélte, ez az egész „egy amerikai titkosszolgálati játszma” lehet, hiszen egyetlen schengeni ország sem emelt kifogást Ghaith Pharaon beutazásával kapcsolatban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »