Orbánék egyedüliként blokkolhatták az EU Azerbajdzsánt elítélő nyilatkozatát

Orbánék egyedüliként blokkolhatták az EU Azerbajdzsánt elítélő nyilatkozatát

Azt követően, hogy Azerbajdzsán kedden támadást indított a döntően örmények lakta Hegyi-Karabah ellen, várható volt, hogy az Európai Unió nyilvánosan el fogja ítélni az akciót, az azonban valamelyest meglepő fordulat, hogy a Bakuval egyébként szoros kapcsolatot ápoló Magyarország megvétózza a kezdeményezést, írja a Portfólió.

Hírdetés

Az Azerbajdzsánt elítélő nyilatkozat elfogadásához mind a 27 tagállam beleegyezésére szükség van, ugyanakkor több, kisebb hírportál is arról számol be, hogy Magyarország megvétózta a kezdeményezést.

A rendelkezésre álló információk szerint a vétóra azért került sor, mert abban "azeriellenes" állítások szerepeltek, ezt ugyanakkor független forrásból nem sikerült megerősíteni.

Azerbajdzsán kedden lényegében egy nap alatt pacifikálta a nemzetközi jog szerint hozzá tartozó, de lényegében a helyi örmények által irányított régiót, Örményország nem avatkozott bele a Baku által "terrorelhárító műveletnek" titulált támadásba, mely során egyébként az orosz békefenntartók helyettes parancsnoka is életét vesztette.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »