Orbán zsarnok, a magyarok nem keresztények

Orbán Viktor zsarnok, a magyarok pedig pogányok – egyebek mellett erről is beszélt Heller Ágnes a Political Critique lengyel újságnak adott interjúban. Egyetlen hatalmi ágat tart függetlennek, ez pedig az igazságszolgáltatás.

Heller Ágnes szerint Orbán Viktorra nem igaz a populista jelző, mert a populisták általában a szegény emberekre támaszkodnak, a magyar miniszterelnök pedig nacionalista szókincset és retorikát használ, gyűlöletet generál és semmi köze a populizmushoz.

Heller úgy véli, hogy Orbán következő lépése az igazságszolgáltatás feletti ellenőrzés átvétele lesz, mindezt pedig azért teszi, hogy az ellenzéket elítéltethesse. Hozzátette: a magyaroknak közös ellensége is van már, Soros György, ő az, aki szervezi a bevándorlást, ő áll minden Magyarország elleni támadás mögött is. A bevándorlás Orbán vesszőparipája.

A migránsok jelentik a veszélyt, ők a nagy ellenség. Nem a cigányok vagy a zsidók, hanem a bevándorlók azok, akik elpusztítják kultúránkat. Magyarország védi egész Európát a migránsoktól, Magyarország védi a kereszténységet az iszlámtól és Magyarország védi a magyar nőket a nemi erőszaktól, amit persze a migránsok követnek el.

Ez ugyanaz a retorika, amelyet Lengyelországban használnak. Van azonban egy különbség: Lengyelország valójában katolikus ország, Magyarország pedig pogány ország, ahol senki sem vallásos.

Hírdetés

Heller Ágnes szerint a kereszténység nem magyar kérdés, hanem csak ideológiai, retorikai eszköz a kormány számára.

Reagált a kormányszóvivő

Kovács Zoltán, a magyar kormány szóvivője, így a hivatalos kormányálláspont közvetítője.

Lakonikus rövidséggel azt írta Twitteren Kovács, hogy Heller Ágnes csak egy öreg, bigott kommunista.

A kormányszóvivő ezzel arra reagált, hogya filozófus azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor egy zsarnok. Heller egyébként a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, és nemzetközileg is jegyzett gondolkodó.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »