Orbán Vonának: Megfontolom a javaslatát

Orbán Vonának: Megfontolom a javaslatát

Kora délután ismét összecsapott a parlamentben Vona Gábor és Orbán Viktor, amikor a miniszterelnöknek az azonnali kérdésekre kellett válaszolnia. A Jobbik elnöke ismételten lemondásra szólította fel a kormányfőt az érvénytelen referendum miatt. A jegybank elnökének is felelnie kellett a szocialisták kérdéseire.

„Komolyan aggódtam önért, miniszterelnök úr. Én azt kérem, hogy őrizze meg a hidegvérét, mert ez árt az ön egészségének” – fogalmazott a Jobbik elnöke az Országgyűlésben. A napirend előtti csörtét azonnali kérdések formájában folytatta Vona Gábor Orbán Viktorral, akinek újfent a lemondását követelte. „Azt a javaslatát pedig, hogy mondjak le, megfontolom” – reagált a miniszterelnök.

A Jobbik elnöke szerint egyedül a miniszterelnök még a saját frakcióját sem meri megkérdezni arról, hogy mit gondol az elbukott népszavazásról. „Tegnap egy újságíró megkérdezte tőlem, hogy Orbán Viktor le fog-e mondani. Én mondtam, hogy szerintem nem fog, nincs benne annyi bátorság, mint David Cameronban volt. De miniszterelnök úr, ha már nincs önben bátorság, legalább annyi bátorság legyen önben, hogy bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban, megkérdezi a sajátjainak a véleményét, hogy mit szólnak az ön felelőtlen akciójához. Ezt még Gyurcsány Ferenc is meg merte tenni” – fogalmazott Vona Gábor.

Orbán Viktor ezúttal nem vette fel a kesztyűt, és érdemben nem válaszolt Vona Gábornak. „Volt egy percem, hogy a javaslat komolyságához méltó módon megfontoljam az ajánlatot. Nem fogadom el. Köszönöm szépen” – jelentette ki a kormányfő.

Hírdetés

Napirend előtt nem sikerült felszólalnia, végül azonnali kérdést feltehetett a kormányfőnek az LMP társelnöke. „Van-e olyan terv, hogy külföldi vendégmunkásokat telepítenének be tömegesen és szervezetten ebbe az országba?” – tette föl a kérdést Szél Bernadett. Az LMP társelnökének Orbán Viktor azt felelte, hogy harmadik országból csak akkor jöhet valaki Magyarországra dolgozni, ha itthon nincs senki, aki elvégezné azt a munkát.

Matolcsy György jegybankelnök a szocialistáktól kapott kérdést. „Látjuk a botrányokat. Hónapról hónapra van valami új. Vállalják-e a felelősségüket, vagy lesz esetleg valami új dolog?” – kérdezte Szakács László frakcióvezető-helyettes. Matolcsy György úgy felelt: a szocialisták valójában nem a jegybankot, hanem Magyarországot támadják. Az ilyen emberekre pedig szerinte nincs szükség. „Hervasztók. Tudja, akik rossz hírt, rémhíreket terjesztenek, próbálják visszafogni az országot a jókedvtől, az örömtől, a boldogságtól. Nos, azt írta Kellér Dezső, hogy nincs rájuk szükség. Én csatlakozom hozzá” – reagált a jegybankelnök.

A parlament hétfői ülése a napirend utáni felszólalásokkal ért véget.

Tekintse meg az azonnali kérdések óráját:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »