Orbán volt a legtoprongyosabb a V4-konferencián

Orbán volt a legtoprongyosabb a V4-konferencián

Látványosan rosszul szabott öltönyben jelent meg az Ausztriával kiegészült V4-konferencián Orbán Viktor. A magyar kormányfő öltözékének nadrágja nemhogy nem volt élére vasalva, de olyan ráncos volt, mintha viselőjénél több számmal nagyobb személyre szabták volna.

Az „újhullámos” rövidebb szárú (avagy Mr. Bean-es) nadrágok mellett nadrágszárhosszban megkülönböztetünk úgynevezett negyed törést, féltörést és teljes törést. A diplomáciában megkövetelt „formal” dress code-hoz viselendő öltöny utóbbi, teljes töréses nadrágot kíván. Erről a Brainel Mehandi stílusszakértő által üzemeltetett Bespoke magazin azt írja, „valójában már a ló túloldala felé billen”.  Mint a portál írja, teljes törés esetén a törés mentén keletkező redők összeérnek, egymásra borulnak, ami a legkevésbé sem esztétikus látvány. Ami azonban leginkább ellene szól, az, hogy öreges lesz tőle a megjelenés összhatása.

Ugyanő azt is megjegyzi, a féltörés a „legnormálisabb” nadrághossz, mert minden értelemben nélkülözi a devianciát. Hátul a nadrághossza akkor tökéletes, ha a cipőkéreg közepéig ér és nem lejjebb. Ezért a féltöréses nadrághossz konzervatív vonalat képvisel, nincs zoknivillantás, s nem igényli a kúpos szabást sem.

Orbán nadrágja viszont egyértelműen rossz méret. A Bespoke szerint ez a „harmonikázó” nadrágszár nem fiatalos, nem öreges, nem számít középútnak sem, miközben nem konzervatív, nem retro és nem jazzes.

Ez a megoldás egész egyszerűen förtelmes

Hírdetés

– szögezi le a szakportál.

A Lauren nevű, ugyancsak a divattal és stílussal foglalkozó blog szerint a túl bő nadrág a vizuális diszharmónia mellett viseltes hangulatot áraszt, nem is beszélve a túl bő szárról. A szerző úgy véli, a cipőt beterítő nadrágszár

alacsonyítja a viselőjét,

valamint a cipőt sem engedi érvényesülni.

Szerintünk ciki!

(Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »