Orbán Viktornak: Mikor távozik Kovács Zoltán?

Orbán Viktornak: Mikor távozik Kovács Zoltán?

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Jobban informált körökben elfogadott álláspont, hogy Önt és a Fideszt kívülről nem lehet befolyásolni.

Nekem erről más a véleményem.

Tamás Gáspár Miklós balliberális filozófus például 2013. május 8-án Önt a Magyar Nemzetben írt nyílt levelében tegezve arra szólította fel,  hogy Áder János államelnököt is magával víve menjen el Szatmárra, és tegyen egy szál virágot Bara József sírjára, aki rendőrségi kihallgatás idején vesztette el életét.

Három nappal később Ön „Kedves Gazsi!” kezdetű levelében ugyanott válaszolt neki, jelentve, hogy figyelmeztetése jólesett Önnek; megfogadta tanácsát, bocsánatot is kérve,  hogy ez nem jutott magától az eszébe, és mellékesen meghívta egy kávéra, szatmári látogatásuk videóját csatolva.

Arról a „Gazsiról” van szó, aki Önt a Hvg.hu-n 2017. szeptember 30-án „aljas gazembernek” nevezte.

A lényeg: ez a bizonyíték, hogy Önhöz kívülről is el lehet juttatni üzenetet. És ha balliberális oldalról ez bizonyítottan sikerült, nem látom, miért ne történhetne meg ugyanez más oldalról is.

Amiért írok: Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Hírlap hétvégi számában „Nekünk nincs miért magyarázkodnunk” címmel teljes oldal terjedelmű interjút adott.

Ebben a következőt mondta:

Hírdetés

„Az, hogy a Soros-terv a saját szóhasználatában nem szerepel, egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne hinne a létezésében. Én is tudok úgy beszélni a Soros-tervről, hogy nem mondom ki, de ettől még a probléma létezik.”

Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a kormány szóvivője nem olvassa saját oldalának sajtóját. Vagy Soros alapvető fontosságú cikkeit.

A Magyar Idők online kiadásának nyitó oldalán hosszabb ideje olvasható „Igenis van Soros-terv” címmel keretben kiemelve Soros azon cikke is, amely ezzel a címmel jelent meg 2015. szeptember 29-én a Market Watch portálon: „George Soros: Íme a tervem a menekültkáosz megoldására”. Eredetiben: „George Soros: Here’s my plan to solve the asylum chaos.”

Azaz Kovács Zoltán szóvivő annak a Soros-barát ellenzéknek adott igazat, amely váltig állítja, nincs Soros terv.

Nem hiszem el, hogy Ön és kormánya pusztán retorikai vagy választási kampányfogásként igyekszik tájékoztatni a nyilvánosságot ennek az embernek a rendkívüli veszélyéről kormányára nézve. Arról az emberről van szó, akinek szinte korlátlan anyagi erőforrásai állnak rendelkezésre, hogy – az amerikai kormánnyal és Brüsszellel koordinálva – az Ön kormányát ugyanúgy megbuktassa, mint abban korábban igen komoly szerepe volt számos országban, Grúziától Ukrajnán át Macedóniáig.

És ha ez így van, amit Ön nem hinném, hogy tagadna, elfogadhatatlan, hogy kormányszóvivője – aki egyébként 2002-ben is még Soros ösztöndíjjal tanult – mindezt ilyen félvállról vegye.

Nem is szólva arról, hogy a jelek szerint ő se informálta Önt, hogy a Sorosról szóló  nemzeti konzultációban is Soros nevét meghamisítva, bratyizós közelségbe lopva Magyarországhoz „Györgynek” tüntették fel azon George helyett, amelyet már londoni egyetemista korában felvett, ezzel is kifejezve távolságtartását születési országától. Valamint, hogy Ön és nyomában a jobboldali sajtó nagy része, valamint a közszolgálat, szintén e hamisítást követi.

Mindezek után kérem, Kovács Zoltánt azonnal távolítsa el kormányszóvivői munkájából és nevezzen ki egy olyan koordinációs csapatot, amely a Sorossal kapcsolatos információkat kezeli.

Üdvözlettel,

Lovas István

Lovas István

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »