Orbán Viktor válaszlevele egy őt vádoló liberális közéleti embernek

Orbán Viktor válaszlevele egy őt vádoló liberális közéleti embernek

„Az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi” – írta a miniszterelnök a posztjáról lemondott tanácsadójának a Mandiner birtokába került levelében.

Hírdetés

„Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi” – írta Orbán Viktor miniszterelnök Hegedüs Zsuzsának írt, lapunk birtokába került levelében.

Az Orogo megírfa: Kis János SZDSZ-alapító exfelesége Orbán „tiszta náci szövege” miatt beadta a lemondását. Ezzel a miniszterelnök tusványosi beszédére utalt. Hegedüs Zsuzsa lemondásáig a társadalmi felzárkóztatási programokért felelős tanácsadó, miniszterelnöki biztos volt – hosszú évek óta, több Orbán-kormányban is ellátta ezt a posztot, ráadásul évtizedes ismeretség, sőt barátság fűzi a miniszterelnökhöz.

A kormányfő sajnálja, de tudomásul vette a döntést. „Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva” – fogalmazott a kormányfő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »