Orbán Viktor: szurkolok, hogy ne térjen vissza a Demszky-korszak

Orbán Viktor: szurkolok, hogy ne térjen vissza a Demszky-korszak

A kormány megkapta a felhatalmazást az önkormányzati választáson és tartani fogja az irányt – közölte a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Orbán Viktor sajnálja, hogy több település is van, ahol az önkormányzati választáson az emberek más polgármestert választottak, mint akit a kormánypártok ajánlottak, de ezt el kell fogadni. A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában azt mondta: arra figyelt, hogy megvan-e még a kormány mögött a támogatás, ami szükséges a munka folytatásához. Az eredmények alapján nincs ilyen probléma, a kormány megkapta a felhatalmazást, tartani fogja az irányt – tette hozzá.

A kormányfő szerint nincs ember, aki megmondja pontosan, hogy Borkai Zsolt botránya pontosan hogyan befolyásolta az eredményeket.

„Ez nem tesz jót az embernek. Megdöbbenti, mellbe vágja az embereket. Jó lenne minél hamarabb túl lenni rajta” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint szánalmasan lehangoló arról beszélni, hogy mi történik egy politikus hálószobájában vagy az Isten tudja, hol.

Orbán Viktor a tanítás alapján azt mondta, hibátlan és bűntelen ember nincs, de van egy menetrend, amit ilyenkor követni kell: el kell ismerni a hibát, meg kell bánni, elfogadni a büntetést és elégtételt kell adni – ez utóbbi még nem jött el.

A miniszterelnök szerint ugyanakkor a mércét nem szabad lejjebb vinni egy ilyen ügy után.

Hírdetés

A győriek majd meghozzák majd a döntést, hogy az történjen, aminek egy ilyen esetben történnie kell,

és ne csak túl legyünk a dolgon, hanem azt mutassuk, hogy komoly ország vagyunk – fejtette ki.

Beszélt a főpolgármester-választásról is. Azt mondta, Demszky Gábor korszakában, 1990 és 2010 között Budapest koszos, büdös, rendezetlen, bűnözéstől fertőzött város volt, méltatlan az ország fővárosához. Aztán Tarlós István rendet tett – vélekedett Orbán Viktor, hozzátéve: a város nyakig úszott az adósságban, de ezt a kormány segítségével sikerült eltüntetni. Az előző főpolgármester rendet rakott, a város fejlődik, egymást érik a beruházások. Budapest Európa egyik legdinamikusabban fejlődő városa, amelyet elismeréssel emlegetnek.

Szurkolok, hogy ne térjen vissza a Demszky-korszak

– jelentette ki.

Megismételte a kormány keddi határozatát, amely szerint nem szabad úgy fejlesztéseket végrehajtani, hogy azzal a város választott vezetői nem értenek egyet. Ezért várják a Fővárosi Közgyűlés új vezetésének egyértelmű döntését a majdnem megkezdett beruházásokról.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »