Orbán Viktor nem véletlenül tett fogadalmat 2006 után

Orbán Viktor nem véletlenül tett fogadalmat 2006 után

Nem igaz emberekkel nem lehet vitatkozni.

„Orbán Viktor megölte a magyarországi politikai vitákat, egyszersmind végletesen lerohasztotta a vitakultúrát. Ez tizenöt éve történt, és ki tudja, meddig marad még így. Emlékezzünk: tizenöt éve a Gyurcsány Ferenccel vívott miniszterelnök-jelölti televíziós vitában Orbán súlyosan alulmaradt, minek következtében szent fogadalmat tett önmagának, hogy többé ilyen helyzetbe nem kerülhet” – írja ezen dörgedelmes sorait a szélsőséges Népszava nem kevésbé szélsőbaloldali korábbi főszerkesztője, ma publicistája.

Németh Péter azonban azt elhallgatja, hogy miért is történt minden úgy, ahogy, miért döntött úgy a miniszterelnök, hogy ezekkel az emberekkel többé nem vitatkozik. Egész egyszerűen azért, mert nincs az efféle vitáknak semmi értelme. Hazugságokkal, hazugokkal ugyanis ez nagyon nehéz, sőt lehetetlen vállalkozás.

Németh Péter elvtársat és persze mindenkit, aki elfelejtette volna, emlékeztetném arra, mit is mondott az akkor hivatalban lévő kormányfő, abban a bizonyos, ominózus televíziós vitában: „Elnök úr! Azt az igaztalan kampányt, hogy itt valaki receptfelírási díjat akarna bevezetni, nagyon kérem, vonja vissza! Ön úriember, ilyet senki nem mondott. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet!”
Igen, ezeket a mondatokat hazudta Gyurcsány a kormányfőjelölti vitában 2006. április 5-én.

(Egy másik, két évvel ezelőtti cikkemben – Vizitdíj 2.0? – már felidéztem ezt a gyurcsányi mondatot, de az ismétlés, az emlékeztetés sosem árt.)

Hogy ezután mi következett, azt mindenki tudja. A hazugságokkal, nyilvánvaló csalással megnyert választás után a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP-SZDSZ kormány az első intézkedései között vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, amit több kórházban is az orvosok, nővérek csak „gyurcsány-adónak” neveztek akkor, amikor a betegek megkérdezték, hogy ez most mi is, miért kell fizetniük.

Hírdetés

Száz szónak is egy a vége: ennél ordasabb hazugság nem nagyon volt a magyar parlamentarizmus történelmében. Arra is emlékezhetünk, hogy amikor az ún. Őszödi beszéd kiszivárgott, vagyis Gyurcsány lebukott, akkor hogyan bánt a hazugságokkal szemben tiltakozó magyarokkal: lovasroham, kardlapozás, szemkilövetés és a többi, és a többi!

És Németh Péter szerint egy ilyen emberrel, vagy az ő politikáját követő valamelyik elvtársával kellene leállni vitáznia Orbán Viktornak. Még a felvetés maga is sértő.

Ugyanis nem igaz emberekkel nyilvánosság előtt vitázni, nos valójában az vezet nem igaz országhoz.

U.i.: Németh Péternek és persze mindenki másnak is ajánlanám a Tranzit közéleti évadnyitó találkozót Tihanyban, ahol valóban értelmes viták folynak, mivel azon természetesen a hazugok, Gyurcsány és emberei nincsenek ott.

Juhász Attila – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »