Orbán Viktor: nem tűröm, hogy ellopják a pénzt

– Ha az ember azt bizonygatja, hogy nem korrupt, akkor már önmagában hihetőbbnek tűnik, hogy mégis az – többek közt erről beszélt Orbán Viktor a Mediaworks megyei lapjainak adott interjújában.

 Az interjút Szakács Árpád készítette, aki a kormánypárti Magyar Időktől került a megyei lapok élére. A miniszterelnök – akit nem konkrét korrupciós vádakról kérdeztek, csak arról, mennyire tartja hatékonynak ellenfelei ilyen jellegű „támadásait” – azt is megjegyezte: ő mindenkinek azt tanácsolja, hogy tartsák be a törvényeket, „és akkor nem lesz baj”. Arról is beszélt, hogy amikor fejlődik az ország, a korrupció visszaszorul.

Hírdetés

„Azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, gyerekek ingyenes tankönyvére, mert nem tűröm, hogy ellopják a pénzt” – mondta hozzátéve, hogy elődeinél viszont kézen-közön eltűnt a pénz.

A  kormányfőt arról viszont sajnos már nem kérdezték, hogy ha nem tűri a lopást, akkor hogyan fordulhatott elő, hogy bár az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) 1,6 milliárdnyi közforintot kellett volna visszafizetnie az Emberi Erőforrások Minisztériumának, ezt a hiányt gyakorlatilag elengedte a kormány. Ugyanis mint szerdán megírtuk, az ORÖ-nek – több más civilnek mondott, de a Fideszhez köthető szervezettel egyetemben – pluszpénzt ítélt meg a kormány . Ez a roma szervezetnél 1,3 milliárd forintnyi „speciális támogatást” jelentett.

Orbánt az interjúban a berlini terrortámadás, a migráció vagy a köztársasági elnök választás ügye mellett többi közt arról is kérdezték, várható-e változás a kormányban jövőre. A miniszterelnök válasza szerint a mostani minisztereivel szeretné kitölteni a kormányzati ciklust.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »