Orbán Viktor nem tudott mit mondani arra, hogy ő szabotálta-e a rendszerváltást

Orbán Viktor nem tudott mit mondani arra, hogy ő szabotálta-e a rendszerváltást

A sort Gyöngyösi Márton kezdte, aki egy nemzetbiztonsági kockázatra hívta fel a figyelmet, ugyanis Orbán Viktor az egyetlen magyar miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon. Hiába próbálkoztak ennek megváltoztatására az ellenzéki politikusok.

„A fideszes képviselők miért falaznak Önnek, mi rejtegetni valója van?” – tette fel a kérdést Gyöngyösi Márton. Aki felidézte, egyesek szerint még a sorkatonai szolgálat során beszervezték Orbán Viktort, mások szerint a Soros-ösztöndíj azért kellett, hogy abban

„a politikai keltetőben fiókaként elszabotálja a rendszerváltást”.

A jobbikos politikus szerint ezért is volt szükség a külföldi bankszámlákra.

Hírdetés

Érdemi válasszal adós maradt Orbán Viktor. Egyetlen mondatot mondott, világos jogszabályok vannak, amik alá veti ő is magát.

Így visszakerült a szó Gyöngyösi Mártonhoz:

„a liberális internacionálé alelnöki pozíciójának betöltéséhez: a vélelmezett besúgói múlt, vagy a Soros-ösztöndíj volt-e fontosabb?”

Emlékeztette a magyar kormányfőt, hogy olyan emberek jelennek a meg az Orbán-család köreiben, mint Ghaith Pharaon. Jobb lenne, ha ezekre a kérdésekre ön válaszolna, és nem várná meg, hogy külföldi titkosszolgálatok hozná nyilvánosságra az aktákat – fogalmazott a Jobbik frakcióvezetője.

Orbán Viktor most sem tudott sok mindent hozzáfűzni az elhangzottakhoz: annyit mondott el, hogy az első magyar parlament képviselőit (aminek már ő is tagja volt) elvetették a lusztrációnak, az ország vezetőit pedig a szolgálatok megfigyelés alatt tartanak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »