Orbán Viktor napirend előtt: „Európát megtámadták!”

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés hétfői ülése, a beszéd aktualitását a párizsi merényletek után kialakult helyzet adja – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Franciaországban kegyetlen terrortámadás volt. A terroristák előre kitervelt módon összesen hat helyszínen támadtak Párizsban és Párizs közelében. Az esetben többen meghaltak és megsebesültek. Az akcióért az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vállalta a felelősséget. Több politikus élesen elítélte a történteket. Köztük Angela Merkel és Francois Hollande is. Nicolas Sarkozy volt francia államfő szerint „totális háborút” kell a terrorizmus ellen folytatni és „gigantikus intézkedésekre” van szükség Franciaország. Juncker Párizs után sem változtatna a bevándorláspolitikán. A legfrissebb történéseket itt követheti nyomon. Orbán Viktor eredetileg a mai napon egy miniszterelnöki látogatást tett volna Montenegróba, ezt azonban a magyar fél kérésére vasárnap elhalasztották.

Hírdetés

13:17Az EU gyenge, bizonytalan és bénult. A józan észre és a kulturális hagyományokra kéne hallgatni.13:17Mi az emberségesebb lezárni a határokat? Vagy ártatlan európai polgárok életét kockára tenni? – tette fel a kérdés Orbán Viktor.13:16Nem csak a francia nép áll háborúban. Innen nézve az Európát támadták meg, mivel tagjai vagyunk az EU-nak, ezért ez a mi ügyünk is.13:15Elsőként Orbán Viktor Magyarország részévét fejezte ki a francia események miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »