Orbán Viktor: most zajlik Közép-Európa újjászületése, nem akarok kompromisszumot kötni – frissülő cikk

Orbán Viktor: most zajlik Közép-Európa újjászületése, nem akarok kompromisszumot kötni – frissülő cikk

A miniszterelnök péntek reggel ismét a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt.

Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnökkel folytatott csütörtöki megbeszélés volt az első kérdés témája az interjúban. Orbán Viktor felidézte, a német elnökség a nyári megállapodás ellenére mégis összekapcsolta a politikai és a válságkezelési gazdasági kérdéseket, de a magyar miniszterelnök ismét leszögezte, ez hibás döntés. A két ország kitart a vétó mellett.

Az ezzel kapcsolatos kritikákról azt mondta,

Közép-Európában bimbózófélben van egy történelmi perspektívában fantasztikus lehetőségeket magában hordozó együttműködés.

Véleménye szerint itt meg fogjuk tudni az országunk szuverenitását és elkerülni a migrációt, míg nyugaton ez nem fog sikerülni és ott már multikulti van, minden mindennel össze van keverve.

Most zajlik Közép-Európa újjászületése, a következő 10 évben ez fog zajlani, ebben élünk

– jelentette ki, hozzátéve, hogy persze ez időbe telik, de a folyamat halad.

Hírdetés

A mi pozíciónk betonszilárdságú, az övék, a politikai álláspont nem, mi nem tudunk engedni, az övékén lehetne változtatni.

Biztos voltak olyanok, akik azt gondolták, olyan nyomást helyeznek ránk, amitől megváltoztatjuk az álláspontunkat, de ők rosszul ismerték a kelet-európai országokat.

Mások azt gondolták, pénzzel majd el lehet intézni ezt a dolgot, de ők sem ismerték a kelet-európaiakat, mert mi tudjuk, hogy a nemzeti szuverenitás és a szabadság mit jelent.

“Biztosan tudjuk, hogy Soros György markában tart bizonyos embereket Európában, de világossá kell tenni, hogy neki nem lehet szava Európa vezetésében”

– szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve, hogy Brüsszelben csak az lehet a jelen szándékok szerint jogállam, amelyik beengedi a migránsokat. Ez Soros György javaslata, ennek az Európai Parlamenten át kifejezett politikai nyomásnak a német elnökségnek nem lett volna szabad engednie.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Nyitókép: MTI/Balazs Mohai

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »