Orbán Viktor miniszterelnök úr humánpolitikája csapnivalóan rossz!

Orbán Viktor miniszterelnök úr humánpolitikája (személyzeti politikája) csapnivalóan rossz! Állítják a reális zöldek.

A rezsicsökkentés ma is védi a családokat

2016. október 15.

Az otthonok felmelegítése az őszi-téli hónapokban a háztartások rezsiköltségeit elkerülhetetlenül megemeli. Ezt a terhet azonban jelentősen mérsékli a kormány által végrehajtott rezsicsökkentés, amelynek köszönhetően a családok évente átlagosan 110 ezer forintot takarítanak meg – jelentette ki Aradszki András

Aradszki helyére a neoliberális elveket valló Kaderják került. A neoliberális elveket valló Kaderják Péter ellenezte a rezsicsökkentést.

Villanyt Magyarországon 170 kereskedő cég szolgáltat.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökét a miniszterelnök nevezi ki hét évre. A reális zöldek elégedetlenek Orbán Viktor miniszterelnök által kinevezett Dr. Dorkota Lajos MEKH elnökkel, a Hivatallal

Orbán Viktor úr

miniszterelnök

Tárgy: Közbenjárás kérése.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Panaszt jelentek be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) magatartásával szemben.

Hírdetés

A MEKH nem teszi a dolgát, nem segíti elő a tisztánlátást a rezsicsökkentés folytatásának a lehetőségéért.

A lakossági áramszolgáltatás folytatásának a megítéléséhez szükség volna az áramszolgáltatók konszolidált összevont mérlegeire.

Sajnos a MEKH nem készítette el a lakossági áramszolgáltatás összevont mérlegeit.

Jeleztem a MEKH – nek, hogy a Reális Zöldek Klub civil szervezete térítésmentesen elkészíti a lakossági áramszolgáltatás összevont mérlegeit, amennyiben a Hivatal megküldi a reális zöldek civil szervezetének az áramszolgáltatók nevesített nevét és mérlegeik elérhetőségét. Az áramszolgáltatók szervezetéből kiszervezett cégek és kft- nevét mérlegeik elérhetőségét. Az áramszolgáltatókhoz kapcsolódó kereskedő cégek nevét, hogy mivel kereskednek és mérlegbeszámolóik elérhetőségét.

A kérésre a Hivatal adott választ, de a válasza nem az együttműködés jegyében fogant. A MEKH által ajánlott Excel táblában több fülön több minden elérhető. A villamosenergia-kereskedők száma 170, ennek kereken fele korlátozott kereskedői jogú külföldi, azonban a kereskedők tevékenységének a megítéléshez az ajánlott táblázat nem elégséges. Az áramkereskedő társaság tulajdonosi összetételére, hol van az áramkereskedő társaság bejegyezve, kérdésünkre a válasz az volt, hogy forduljunk a Társaságokhoz vagy Cégbírósághoz.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Villanyt venni és villanyt eladni nem igényel különleges képességet.

Az energetika olyan területet, ahol egyedül a piaci mechanizmusok nem oldják meg a felmerülő problémákat. A villany nem piaci termék, mert semmilyen más energiahordozóval nem helyettesíthető. A búza piaci termék, mert ha nem terem elegendő búza, rozsból is lehet kenyeret sütni. Az információs társadalomban a villany olyan, mint a tiszta levegő, fogyasztásából senki sem zárható ki, ennek szolgálatában áll a rezsicsökkentés, ezért támogatják a reális zöldek a Kormány rezsicsökkentés politikáját. Az áramszolgáltatók összevont mérlegeinek ismerete esetén, eldönthető a rezsicsökkentés politikájának a folytatása.

Kérem Miniszterelnök úr szíves közbenjárását, hogy a MEKH a reális zöldek szakértőivel álljon szóba, legyen lehetőségünk a MEKH –el párbeszédre, az általunk önként vállalt összevont konszolidált mérlegek elkészítésére.

Számítok Miniszterelnök úr együttműködésére a reális zöldek civil szervezetével, közbenjárását előre is köszönöm.

Budapest, 2016. szeptember 5.

Tisztelettel:

Juhos László, reális zöldek elnöke, okl. hőerőgépész mérnök,

okl. energetikus szakmérnök, reaktor szakmérnök


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »