„Orbán Viktor magyar miniszterelnök az európai identitás legfőbb védelmezője”

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök az európai identitás legfőbb védelmezője”

Magyarország a migrációs válság 2015-ös kezdetén kimondta: meg kell védeni az Európa Unió külső határait, és bebizonyította, hogy ez lehetséges – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban, egy az illegális migráció témájában tartott konferencián szerdán.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, a migráció tekintetében erős álláspontja mellett Magyarország 2015 óta mindvégig kiállt.

A későbbiekben a migránsok és a menekültek kategóriáit tudatosan összekeverték, ami számos konfliktushoz vezetett Európa életében – mondta.

Az EP-képviselő emlékeztetett: Magyarország a nemzetközi ellenállás és felháborodás ellenére kerítést épített a szerb határon. Az illegális migráció a kerítés megépítését követően jelentősen visszaesett, noha a migránsok még így is számos jogtalan határátlépést kísérelnek meg. Magyarország 650 milliárd forintot költött a határkerítésre, az EU 2 százalékot térített meg ebből az összegből, azt sem a fizikai határ lezárására.

Végezetül kijelentette: az európai kormányok szolidaritásának az európaiak irányába kell megnyilvánulnia. A magyar intézkedések ezt a szolidaritást tükrözik – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője beszédében a magyar–szerb határon felépített határőrizeti kerítéssel kapcsolatosan hangsúlyozta:

Mindezért Magyarország nem dicséretet, hanem folyamatos bírálatokat kap – mondta.

Hírdetés

„A kérdés az, hogy Európa maradjon-e az európaiaké, vagy adjuk át egy más civilizáció képviselőinek? Megvédjük-e zsidó–keresztény kultúránkat, vagy átadjuk a multikulturalizmusnak? Azt szeretnénk, hogy a gyermekeink is úgy ismerjék Európát, ahogy azt mi megismerhettük” – fogalmazott.

Schaller-Baross Ernő végezetül arra kérte az európai intézményeket és az európai kormányokat, fogadják el, hogy

Jean-Paul Garraud, a francia Nemzeti Tömörülés (FN) európai parlamenti képviselője beszédében azt mondta, az ellenőrizetlen migráció hatása Franciaországra nézve jelentős. Nehéz adatokhoz jutni, ugyanis tilos statisztikát készíteni Franciaországban az etnikai származásról – közölte. Noha az ország mindent megtesz az érkezettek megsegítésére, a francia migrációs rendszer olyan összetett, hogy nem győzi az érkezők adminisztrálását. Nyilvántartás hiányában nincs lehetőség a jogosulatlanok visszaküldésére, és jelentősen emelkedik a bűnelkövetések száma is – mondta.

Jorge Buxadé Villalba, az Európai Konzervatívok és Reformerek EP-képviselőcsoport spanyol politikusa a migrációval kapcsolatban azt mondta: véget kell vetni a baloldali narratívának, az észak-afrikai spanyol exklávék, Ceuta és Melilla alapításuk óta európai és keresztény városok. Az oda bejuttatott illegális migránsok kitoloncolása az érvényes európai szabályozás értelmében nem lehetséges, az illegális bevándorlók szabadon tovább utazhatnak Európába. Ez biztonsági kockázatot jelent az egész Európai Unió számára – húzta alá.

Marco Campomenosi, az olasz Liga uniós parlamenti képviselője azt hangsúlyozta, a jelenlegi olasz kormánykoalíció egységes a migráció megoldását célzó erőfeszítések szempontjából. A civil szervezetek jelenléte a Földközi-tenger térségében vonzza a migránsokat, ezért erős jelzést kell küldeni számukra – mondta. Az embercsempészek és a civil szervezetek között egyelőre nem bizonyított az együttműködés, azonban egyes lehallgatási dokumentumok ezt támasztják alá – tette hozzá.

Patryk Jaki, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) lengyel EP-képviselője azt mondta, a határvédelem megerősítésével Lengyelország célja megvédeni identitását, önállóságát, és a görög filozófián, a római jogon és a keresztény hagyományokon nyugvó nyugati civilizációt. Többről van szó, mint a lengyel határok védelméről.

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt EP-képviselője közölte: a konferencián részt vevő EP-képviselők politikai pártjai, a Fidesz európai parlamenti képviselői, a Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint az Identitás és Demokrácia (ID) EP-frakciók együttműködési nyilatkozatot írtak alá. Az összefogás nyilvánosságot teremt a résztvevő pártok és pártcsaládok által képviselt álláspontok erősebb képviseletére az Európai Parlamentben és azon kívül – emelte ki. Az együttműködésben három miniszterelnököt adó politikai párt is részt vesz, köztük „a Fidesz, Orbán Viktor miniszterelnök pártja, aki az európai identitás legfőbb védelmezője” – emelte ki.

A nyilatkozat részleteit ismertetve elmondta: az aláírók megerősítették, hogy szorosabban fognak együttműködni a béke, a társadalmi biztonság és stabilitás, az energiabiztonság érdekében. Határozott fellépést képviselnek az illegális migrációval szemben. Azon dolgoznak, hogy a tagállamok visszakapják a kompetenciájukat, és azon, hogy a demokrácia valóban érvényesüljön – tette hozzá az osztrák politikus.

(mti/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »