"Orbán Viktor maga tölti be a kolbászt"

Török Gábor arra reagált, hogy éjszaka benyújtotta a kormány a választási törvény módosítását. A javaslat értelmében „pártlistát az a párt állíthat, amely – legalább kilenc megyében és a fővárosban – legalább ötven egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított".

A politikai elemző szerint „csak egy öngyilkos ellenzéki politika mellett következhetne be”, hogy ellehetetlenüljön a közös jelöltek indulása.

Hírdetés

A politikai elemző a javaslattal kapcsolatban megjegyezte: „közös listaállításra kényszeríti rá az egyéni körzetekben egy jelöltet indítani szándékozó ellenzéki pártokat, ennyiben ez a módosítás másfél évvel a választás előtt tagadhatatlanul és vitathatatlanul egy színtiszta hatalomtechnikai trükközés.

A Nyugat.hu kérdésére Török elmondta, ezzel a javaslattal megvalósulhat az a felállás, hogy az ellenzék, ha az egyéni választókörzetekben mindenhol egy jelöltet akar állítani, csak egy közös listán induljon a választáson. „Valójában tehát a kolbászt – amiről korábban már beszélt is – most maga Orbán Viktor tölti be” – fogalmazott Török.

(atv)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »