Orbán Viktor kötcsei beszédéről – Az egész megélhetési bevándorlási probléma nem más, mint a liberalizmus identitásválsága – rövid ellenzéki lapszemle

Orbán-Viktor

Orbán Viktor kötcsei beszédéről – Az egész megélhetési bevándorlási probléma nem más, mint a liberalizmus identitásválsága – rövid ellenzéki lapszemle

Az egész menekültügy, az egész népvándorlás, az egész megélhetési bevándorlási probléma nem más, mint a liberalizmus identitásválsága – közölte Orbán Viktor a szeptember 5-i kötcsei polgári pikniken elmondott beszédében.

Vége a liberális blablának nevezhető szellemi-ideológiai korszaknak, ez új esélyt kínál arra, hogy a nemzeti-keresztény eszmerendszer, gondolkodásmód visszanyerje dominanciáját immár nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában.

A miniszterelnök szerint Magyarországgal szemben Európát ma a liberálisok uralják, nagyrészt az ő kezükben vannak a konzervatívok gondolatait is közvetítő, interpretáló eszközök, csatornák. Ezért van az, hogy ha egy konzervatív kancellár asszony vagy egy konzervatív miniszterelnök lép hivatalba, annak valamilyen mértékig – és ez a mérték nem kevés – alkalmazkodnia kell ahhoz az eszközrendszerhez, amelyet az eszmeileg tőle különböző emberek tartanak a kezükben.

Hírdetés

Ettől szenved az európai jobboldal. Orbán Viktor beszédében a hipokritaság rendszerré szervezett gondolati térségének nevezte a liberalizmust, szervezett képmutatásnak a liberális külpolitikát – amelyben a jónak mondott tettek mögött általában pénz, olaj, nyersanyag van.

„Valójában nem jót tettek, amikor méltóztattak szétbombázni Irakot vagy éppen Szíriát, hanem a legrosszabbat”, miközben azt szeretnék, hogy a világ elismerje, ők állnak a jó oldalon.

Orbán Viktor szerint ideje a keresztény irgalom mellé beemelni az érvelésbe a felelősség kifejezést is. A keresztény identitás fontossági sorrendet rajzol ki: először is felelősek vagyunk a gyerekeinkért, aztán a szüleinkért, majd a lakóhelyünkért, aztán jön a hazánk, és aztán jöhet minden más.

„Tudjuk, a liberális az egész világért felelős, merthogy jó ember, minden fáj neki, ami a világban történik”. A mostani helyzet tanulsága, hogy a határokat, valamint Magyarország etnikai és kulturális összetételét meg kell védeni, utóbbi erőszakos megváltoztatását nem kényszerítheti ki senki.

A „mindennapi patriotizmus” nem szellemi természetű dolog, hanem életösztön, napi rutin, mint az, hogy magyar terméket vásárolunk a boltban vagy magyar embert foglalkoztatunk, ha munkaerőre van szükségünk.

Ha a kommunikációs, kulturális és egyéb távolságot nem tudjuk áthidalni, ha nem tudjuk vonzóvá tenni a fiatalok számára a mindennapi nacionalizmust, és nem valami rendezetlen, rossz szájszagú, radikális tempóban, amitől az embert kiveri a hideg, tehát ha friss és fiatalos nyelven nem tudjuk megtenni, akkor ezt a csatát nem mi fogjuk megnyerni – fogalmazott a kormányfő.
hvg.hu


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »