Orbán Viktor kormánya megalakításáról egyeztetett

Orbán Viktor kormánya megalakításáról egyeztetett

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt – ismertette a sajtófőnök.

„Egyeztetés az új kormányról” címmel tett közzé bejegyzést a közösségi médiában Orbán Viktor. A képen a következő felirat látható: alakulunk.

Jövő hétfőn leteheti az esküt Orbán Viktor

Hírdetés

Lezárult a kormányalakítás a Magyar Hírlap információi szerint, Orbán Viktor a korábbi terveknek megfelelően május 16-án hétfőn leteheti a miniszterelnöki esküt a parlamentben, és a hónap végén várhatóan megkezdimunk áját az új kabinet.

Amint azt megírtuk, Orbán Viktor múlt pénteken a Kossuth rádiónak adott interjúban azt mondta: „Kormányt alakítani mi úgy szoktunk, hogy a kihívásokat próbáljuk megérteni.” A migránsválság maradni fog, sőt a nyomás erősödik, a pandémia sem múlt el, és ha egy új jön, arra is fel kell készülni, továbbá itt az orosz–ukrán háború – fejtette ki a miniszterelnök, hangsúlyozva, olyan kormányt kell alakítani, amely ezekkel szemben képes megvédeni Magyarországot. Sok és mérvadó változás történt a világban, ezért a kormányban is sok és mélyreható változás lesz, „új történet kezdődik” – tette hozzá Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) a kormányalakításról folytatott megbeszélésen a Karmelita kolostorban 2022. május 11-én. A tanácskozáson Csák János (j2), Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton (j6), Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor (j4), Rogán Antal (j3), Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf (j5) és Varga Judit (j) vett részt. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »