Orbán Viktor: Komoly meccs volt Brüsszelben

Orbán Viktor: Komoly meccs volt Brüsszelben

Továbbra is vannak olyanok, elsősorban a gazdag nyugatiak és a Timmermans vezette bizottsági csapatok, amelyek meg akarják adóztatni a lakásokat és a gépjárműveket, fel akarják emelni az áram és a gáz árát. És vagyunk mi a másik oldalon, elsősorban közép-európaiak, akik nem akarjuk feladni az elért rezsicsökkentés eredményeit – mondta el Orbán Viktor.

A kormányfő – magyarnemzet.hu

Hírdetés

A tét a rezsicsökkentés. Nem hátrálunk! – közölte a miniszterelnök hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében. A közzétett videóban felidézte, hogy tegnap éjfélkor fejezték be a tárgyalásokat a rezsiköltségeket érintő új európai szabályozásokról.

A két fél egyike sem engedett az álláspontjából, továbbra is vannak olyanok, elsősorban a gazdag nyugatiak és a Timmermans vezette bizottsági csapatok, amelyek meg akarják adóztatni a lakásokat és a gépjárműveket, fel akarják emelni az áram és a gáz árát. És vagyunk mi a másik oldalon, elsősorban közép-európaiak, akik nem akarjuk feladni az elért rezsicsökkentés eredményeit – mondta el Orbán Viktor. A kormányfő úgy értékelte, hogy a két fél mérkőzése tegnap döntetlenre végződött, végül hozzátette:

A következő, valószínűleg végső összecsapást elhalasztottuk, a decemberi csúcson dől majd el, mi lesz a rezsicsökkentés jövője Magyarországon és Európában.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »