Orbán Viktor kiadta a jelszót: legyen pirotechnika!

Orbán Viktor kiadta a jelszót: legyen pirotechnika!

Évekig fagyos volt a viszony az MLSZ és a rakoncátlan drukkerek között: számos élvonalbeli labdarúgóklub törzsszurkolói meccsre sem jártak, mígnem először a Fradinál alkalmaztak próbaidőt (kár volt), a napokban pedig a legfelső szintről érkezett fontos jelzés: nem igazi a hangulat pirotechnika nélkül – és ezt maga a diósgyőri stadionbejárásra invitált miniszterelnök, Orbán Viktor jelentette ki múlt csütörtökön.

Hírdetés

Ennek tudatában igen felszabadultan nyilatkozott a témáról Bánki Erik MLSZ-elnökségi tag a Digi Sport tévének hétfő reggel. Mint a stúdióbeszélgetésből kiderült, újra szabad lehet a tűzijáték a meccseken, emellett pedig a fiatalszabályt is eltörölhetik, ami ahhoz kell, hogy a nemzetközi klubvérkeringésbe hamarabb csatlakozhassanak a magyar csapatok, illetve mellettük előbb jelenjen meg a támogatói háttér itthon. Ha tehát – szerinte – még több lesz a pénz, olyan játékosok is az NB I-be igazolhatnak, akik besegítik a magyar klubcsapatokat az Európa-ligába vagy a Bajnokok Ligájába. Szerinte a cél az, hogy román, cseh költségvetési színvonal kell a magyar kluboknak. A lemaradást számszerűsítve azt mondta, két és félszeresére kell emelkednie a büdzsének a jelenlegi színvonalhoz képest.

A pirotechnika új részletszabályozásába belemenve azt mondta, itt szoros együttműködés lesz a klubokkal, illetve a meccsszervezőkkel, ugyanis az ő vállukon nyugszik minden felelősség a meccseken. – Én is támogatom, hogy szervezett és kulturált körülmények között lehessen pirotechnikai eszközöket használni, hogy minél jobb hangulat legyen – visszhangozta fideszes főnöke, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök szavait.

A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »