Orbán Viktor késve osztotta ki fülest és a sallert? (Reális Zöldek, 2019.07.23.)

Az EU csatlakozásunkat levezénylő politikai elit egyértelműnek tekintette, hogy a tagsággal Magyarország csak nyerhet. Az MSZP és FIDESZ politikusai egymással versenyezve agitáltak az EU csatlakozásunk mellett, a polgárokat az Unió felől érkező támogatásokról győzködték. Súlyos félreértéseket okoztak a magyar lakosság körében.

Az Unió realitásairól, gazdasági, kereskedelmi jellegéről a lakosság nem kapott tájékoztatást.

A téves közgazdasági feltételezés, is hozzájárult az eladósodáshoz.

Az egységes piaccal kapcsolatos közgazdasági alapfeltételezések mind arra épülnek, hogy az EU tagállamai relatíve hasonló fejlettségűek, és a gazdaságuk szerkezete sem tér el egymástól lényegesen.

A közösségnek nem igazán feladata volt, magyar politikusok tanítgatása. A helyzet ebben a kérdésben csak most fordult meg, hogy Orbán Viktor kiosztott néhány fülest és sallert az EU politikusok körében.

Magyarország sikertelensége/eladósodása az Unió keretrendszerében az MSZP és FIDESZ által vitt politikai színvonal alacsony volta miatt következett be.

Az EU csatlakozásunkat követően a honi politizálás, ahelyett hogy közeledett volna a szak politikai brüsszeli politizáláshoz az improduktív magyar politikai harcokat exportálta Brüsszelbe.

A folyamatot a FIDESZ az öszödi beszéd után turbósította.

Hírdetés

2006 után az EP vált a vált a hazai politikai ütközetek meghosszabbított fórumává.

Holott az ottani szakmai kérdésekben meglévő együttműködést kellett volna a Magyar Országgyűlés Alsó Házába importálni.

Magyarország adósságának az elszaladása ennek következménye, tehát az MSZP és a FIDESZ egyaránt sáros az adósság növekedésében.

A reális zöldek időben figyelmeztettek az adóságot kezelni kellene.

Ma már az adósság-elengedés útját szükséges követni….

Az első lépésként pénzügyi és politikai tárgyalásokkal szükséges az adósság legalább 2/3-ának elengedését elérni… (Dr. Gidai Erzsébet)

Forrás: Reális Zöld valóság 1995.

http://realzoldek.hu/pdf/1995-aprilis_majus.pdf


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »