Orbán Viktor kérésére Müller Cecíliának új poszton kell helytállnia

Orbán Viktor kérésére Müller Cecíliának új poszton kell helytállnia

A kormány módosította a fővárosi és megyei kormányhivatal, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatal népegészségügyi
feladatai ellátásáról, továbbá az egészségügyi államigazgatási szerv kijelöléséről szóló korábbi rendeletét, szúrta ki a 24.hu.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent új szabályozásból kiderült, Orbán Viktor csütörtöktől új feladattal bízta meg Müller Cecíliát.

Hírdetés

A miniszterelnök az országos tisztifőorvost jelölte ki a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény 91. § (1) bekezdése szerinti feladatok ellátására.

Mint írják, az idézett paragrafus a koronavírus-világjárvány által okozott megbetegedésben elhunytak hozzátartozóinak megsegítésére létrehozott, közhasznú tevékenységet végző alapítványra vonatkozik.

A koronavírusban elhunytak hozzátartozói támogatást kérhetnek az alapítványtól, amely a kérelem megalapozottságának vizsgálatához a járványügyi feladatkörben eljáró egészségügyi államigazgatási szervtől, így mostantól Müller Cecíliától kérhet adatot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »