Orbán Viktor kényszerítésében látja a megoldást az MSZP

Orbán Viktor kényszerítésében látja a megoldást az MSZP

Ágika megszólalt

Az ellenzéki párt közleménye szerint a szocialista Internacionálé kongresszusán, Madridban tárgyaltak Iratxe García Pérezzel, az S&D frakcióvezetőjével. Arra kérték, hogy a Magyarországnak járó források ügyében segítsen a „közös szocialista álláspont” kialakításában.

Ennek lényege, hogy a magyar emberek kapják meg a támogatást, mert ebben a megélhetési válságban a magyar családoknak óriási szüksége van rá – írta az MSZP.

Ezzel egyidejűleg alakítsanak ki olyan menetrendet, amelynek teljesítésével „rákényszerítik” Orbán Viktor miniszterelnököt a jogállami normák betartására és a korrupciómentességre – fogalmaztak.

Hírdetés

Egybehangzó a szocialista-szociáldemokrata álláspont arról, hogy a válságokat több szociális juttatással és állami segítséggel kell kezelni, mert a neoliberális gazdaságpolitika és az annak következtében kialakult egyenlőtlenségek fokozódnak, ennek árát pedig mindig az emberek fizetik meg – írták.

„A munkavállalók védelmét, a lakhatás biztonságát, a családok és a fiatalok jövőjének biztosítását, valamint a klíma- és környezetvédelemi problémákat közösen kell megoldanunk. Az emberi jogokért, a szociális biztonságért és a demokráciáért újra meg újra meg kell harcolnunk!” – idézték Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét a közleményben.

A kongresszus – amely Pedro Sánchez spanyol miniszterelnököt választotta elnökéül – fontos eredményének nevezték, hogy első alkalommal választottak nőt a Szocialista Internacionálé főtitkárának a ghánai Benedicta Lasi személyében.

www.demokrata.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »