„Orbán Viktor kénye-kedve szerint játszik”

„Orbán Viktor kénye-kedve szerint játszik”

A Demokratikus Koalíció szerint csődöt mondott a kormány menekültpolitikája. Kerék-Bárczy Szabolcs a migrációról tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a kerítésépítés zsákutca, mert nem állítja meg a tömeges bevándorlást, csak más irányba tereli a migránsokat. A politikus hozzátette: az Orbán-kabinet nem tartja magát a nemzetközi egyezményekhez, mert a menekülteket nem regisztrálják, viszont továbbszállítják őket az osztrák határhoz.

„Orbán Viktor kénye-kedve szerint játszik a menekültekkel, hiszen hol százakra lövet vízágyúval, hol ezreket enged be és buszoztat tovább, ahogy tegnap tette. Másrészt viszont nem tartja be a magyar kormány az egyezményeket sem, a saját jogszabályait sem, hiszen tegnap az osztrák határhoz buszoztatott. Horvátországból beengedett menekülteket nem regisztrálták, így a kormány nem tett eleget a Dublin 3. egyezménynek, és nem tett eleget a saját jogszabályainak sem, amire hivatkozva húzta fel a kerítést” – mondta a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.

Hírdetés

http://hirtv.hu/videok/135440

A baloldal bárkit beengedne az országba – reagált a kormánypárt Kerék-Bárczy Szabolcs sajtótájékoztatójára. A Fidesz egyben arra szólította fel a Demokratikus Koalíciót: fejezzék be a bevándorlók hergelését, mert azzal a magyar emberek biztonságát veszélyeztetik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »