Orbán Viktor is megszólalt a Kaleta-ügyben

Szokásos pénteki interjúját adta a Kossuth Rádiónak Orbán Viktor miniszterelnök, ahol a kormányfő elmondta, hogy várhatóak a napokban szigorítások amiatt, hogy a járvány világszerte újjáéledt és erősödött, de azt még nem tudja meg mondani, hogy miféle korlátozásokra kerülhet sor.

A miniszterelnök szerint „az első csatát megnyertük, most a munkahelyek teremtésére koncentrál az operatív törzs.” Hozzátette, hogy amíg nincs vakcina, addig „nem tudtuk még legyőzni az ellenséget”. Véleménye szerint a számok jól néznek ki, de ez nem ad okot a hátradőlésre, mert például Horvátországban hirtelen tízszeresére ugrott az esetszám.

„Az igazi probléma a behurcolás, de egyelőre Magyarországon minden rendben van”

– emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: az új fertőzések esetében „mindig volt valami külföldről származó mozzanat”.

Bejelentette, hogy délben az Operatív törzs bejelentést fog tenni, amely miatt 24 órán belül dönthetnek a szigorításokról.

Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható lesz

Hírdetés

Szóba került Kaleta Gábor ügye is, amellyel kapcsolatban a magyar kormányfő úgy nyilatkozott, hogy 

„az enyhe ítélet annak a bizonyítéka, hogy sem az ügyészség, sem a bíróság nem áll a kormány befolyása alatt. Mert ha alatta állna, ötször ilyen súlyos büntetés születik”

– ítélte meg Orbán Viktor. 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nem kíván beletörődni az ügybe, éppen ezért fel is állt egy munkacsoport, amelynek az őszi parlamenti ülésszak során a legfontosabb feladata az lesz, hogy szigorúbb gyermekvédelmi törvényt dolgozzon ki.

Szót ejtett a kormányfő a jövőbeni 750 milliárd eurós uniós gazdasági mentőcsomagról is. Úgy véli ezt a pénzt a gazdaság újraindítására kell fordítani, azonban az a gond, hogy jelenleg nem áll rendelkezésre ez a forrás, ezért hitelt kell felvenni. Ugyanakkor szerinte nem a hitelfelvétel a legjobb megoldás azonban vétózni nem szeretnének, mert 

26 országgal találnánk magunkat szemben, ha vétóznánk

– vetítette előre Orbán Viktor, hogy nem akar a magyar kormányzat az uniós hitelfelvétel útjába állni. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »