Orbán Viktor hat javaslatából ötöt elfogadtak

Orbán Viktor hat javaslatából ötöt elfogadtak

Orbán Viktor szerint meg kell fontolni a menekültek átengedését Nyugat-Európába. A magyar miniszterelnök hatpontos javaslatából ötben megegyeztek a brüsszeli uniós csúcson.

6-ból 5 javaslatát elfogadták Orbán Viktornak az EU állam- és kormányfői a menekültügyi csúcson. A magyar miniszterelnök azt akarta, hogy az Európai Unió hozzon létre egy pénzügyi alapot a közel-keleti menekülttáborok felújítására – első körben 1 milliárd eurót gyűjtenek erre a célra. Közös határellenőrzés nem lesz Görögországban, mert az athéni kormány nem akar külföldi rendfenntartókat az országban. Az EU vezetői a menekülteket regisztráló központok, úgynevezett hotspotok felállításáról is döntöttek, de Magyarországon nem lesz ilyen a kormány tiltakozása miatt. Orbán Viktor ugyanakkor azt mondta: meg kell fontolni a menekültek áteresztését Ausztriába és Németországba.

Hírdetés

A magyar miniszterelnök korábban úgy fogalmazott újságíróknak Brüsszelben: „ha nem követjük a schengeni szabályokat, az unió káoszba süllyed”. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »