Orbán Viktor egy mondattal üzent az EU-csúcs után

Orbán Viktor egy mondattal üzent az EU-csúcs után

A kormányfő is részt vett az Európai Unió állam- és kormányfőinek pénteken végetért kétnapos informális találkozóján.

A magyar kormányzati álláspont világos volt: nem fogadható el olyan szankció, amely az energiaellátás biztonságára veszélyt jelentene.

Orbán Viktor a Facebook-oldalára képeket töltött fel a találkozó végeztével. Az album neve egyben tartalmazza a miniszterelnök üzenetét is: „EU-csúcs. Magyarországon lesz gáz és olaj.”

Hírdetés

Ez arra is utalhat, hogy – amint az ellenzők közül néhány ország már ismert volt – nem született egyhangúan, minden ország által elfogadható megállapodás egy gáz- és olajszállításra vonatkozó, Oroszország elleni szankcióról.

Az EU-csúcs záró sajtótájékoztatóján Emmanuel Macron francia államfő megerősítette, hogy az Európai Unió kész „újabb masszív szankciókat” elfogadni Oroszországgal szemben, amennyiben folytatja a háborút Ukrajna ellen. „Készen vagyunk a büntetőintézkedésekre, azokon túl is, amelyeket eddig foganatosítottunk. (…) Semmi sem tilos és semmi nem tabu” – tette hozzá. Kijelentette, hogy az EU a végsőkig támogatja Ukrajnát.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón jelezte, hogy a tagállami vezetőktől mandátumot kapott az orosz gazdaságot sújtó újabb szankciós csomag kidolgozására, ami a negyedik ilyen csomag lesz.

Az elhangzottakról további részleteket ebben a cikkben olvashat.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »