Orbán Viktor bejelentette, most keződik az oltókampány új szakasza

Orbán Viktor bejelentette, most keződik az oltókampány új szakasza

Azért van rá lehetőség, mert már akkora mennyiségű vakcina áll rendelkezésre itthon és mert a regisztráltak döntő többségét már beoltották.

Hétfőtől minden határon túl élő magyar felveheti Magyarországon az oltást, ha máshol ezt nem tudja, vagy nem akarja megtenni – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában.

Hírdetés

„Ha valaki a világ bármely pontján, Patagóniától Csíkszeredáig szeretné beoltatni magát, de ott ahol él, nem tudja, vagy jobban bízik Magyarországban, jöjjön ide Magyarországra. Regisztráljon az erre a célra kijelölt informatikai felületen, időpontot és helyszínt fog kapni” – mondta a kormányfő még pénteken – erre egy Facebook-videóval emlékeztettek vasárnap.

A regisztráció lehetőségéről a koronavírus-tájékoztató oldal napok óta hírt ad: a vakcinainfo.gov.hu oldalt lehet erre használni, már azoknak is, akik nem rendelkeznek magyar TAJ-számmal.

A vasárnapi adatok szerint a beoltottak száma 4 600 012 fő, közülük 2 701 789 fő már a második oltását is megkapta. Az oltásra több mint 5 millióan regisztráltak, és 81 százalékuk meg is kapta azt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »