Orbán Viktor bejelentette a jövő évi nyugdíjemelés várható mértékét

Orbán Viktor bejelentette a jövő évi nyugdíjemelés várható mértékét

Azonnali kérdésekre válaszolt a miniszterelnök az Országgyűlésben.

A járványkezelés, az egészségügy helyzete és a nyugdíjak témája is szóba került az Országgyűlés hétfői ülésén az Orbán Viktornak címzett azonnali kérdések között.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet a decemberi nyugdíjak mellé átadott újságról beszélt, amelyben elmondása szerint „fényezik” a kormányt a nyugdíjintézkedései kapcsán, és amelyben arról írnak, hogy biztosítják az inflációkövetést a nyugdíjnál. A politikus szerint azonban ebben „csel” van, és kérdésként megfogalmazta: megteszi-e és mikor a szükséges lépéseket a kormány, hogy a nyugdíjak januárban valóban a tényleges infláció mértékével megegyezően növekedjenek.

Hírdetés

Válaszában Orbán Viktor megjegyezte, hogy az LMP azokkal van szövetségben, akik tönkretették a magyar nyugdíjasokat és elvettek tőlük egy havi nyugdíjat. Majd pedig bejelentette:

arra tesz javaslatot, hogy januártól ne 3, hanem 5 százalékkal emeljék a nyugdíjat.

A nyugdíjemelés mértéke az eredetileg tervezett 3 százalékosnál magasabb inflációs adatok fényében hónapok óta kérdésként merült fel, és szakértők arra számítottak, hogy a kormány még idén dönt a változtatásról. Abban nem volt egyetértés, hogy mennyivel utalnak majd többet.

Cikkünk frissül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »