Orbán Viktor: bajt láttam mindenhol

Orbán Viktor: bajt láttam mindenhol

A magyar-ukrán határon tájékozódott a miniszterelnök.

Beregsurányból tudósítótt az M1 Híradó, amelynek stábja elkísérte Orbán Viktort a magyar-ukrán határon tett látogatására.

„Bajt láttam mindenhol. A többség, hátrahagyva, amije van, próbál menekülni a háborús fenyegetés elől. A magyarok egyszerűbb helyzetben vannak, mert van nyelvtudásuk, kapcsolatuk, és némelyeknek már nemcsak szállása, hanem munkája is van” – mondta a miniszterelnök.

Szállás van, ellátás van és munkalehetőség is lesz az itt maradó menekülők számára – jelentette ki.

Hírdetés

„Nekünk válaságviselt minisztereink vannak”, jegyezte meg, utalva a krími konfliktusra, a korábbi árvizek kezelésére, a déli határon a menekültek miatt korábban kialakult helyzetek kezelésére. „A tapasztalat jól jön, baj esetén a legfontosabb a higgadtság és a nyugalom” – hangsúlyozta.

Mint mondta, a háború megoldása nem Magyarországon, hanem „odaát” van, mi csak segíteni tudunk nekik.

A határmenti polgármesterekkel is egyeztetett Orbán Viktor.

Mint mondta, már megkezdődött annak koordinálása, hogy akik itt maradnak, mert nem tudnak vagy nem akarnak visszamenni Ukrajnába, azoknak legyen munkájuk. „Felvettük a kapcsolatot a legnagyobb foglalkoztatókkal és a legnagyobb munkaerőközvetítőkkel. Ez egy munka alapú ország” – mondta a kormányfő, megjegyezve, hogy segítenek, hogy aki maradni akar, az saját egzisztenicát tudjon teremteni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »