Orbán Viktor a Nemzeti Múzeumnál szól március 15-én – cikkünk frissül

Orbán Viktor a Nemzeti Múzeumnál szól március 15-én – cikkünk frissül

A miniszterelnök az állami ünnepségek keretei között tartott beszédet sok ezer ember előtt a pesti Múzeumkertben

Orbán Viktor miniszterelnök március 15-én a Magyar Nemzeti Múzeum történelmi jelentőségű kertjében tartotta meg ünnepi szónoklatát.

„1848 márciusában Európa lángokban állt. Vér folyt a fővárosok utcáin, Bécsben barrikádokon harcoltak. Mit csináltak a magyarok? Verset írtunk. 12 pontot szerkesztettünk. Átsétáltunk Pestről Budára – az volt az első Békemenetünk. Puskalövések nélkül kiszabadítottuk a politikai foglyokat. (…) És estére győztünk. Napra pontosan 9 hónapra rá megszületett Petőfi Zoltán” – kezdte beszédét a kormányfő.

Mint folytatta a forradalomból – ha magyar fiatalok csinálják – nem halál, hanem élet fakad.

Hírdetés

Szerinte a mai nyugati világ azt hirdeti, hogy a politikai élet legfontosabb kérdése, hogy milyen világot hagyunk a gyermekeinkre, de ez „kolosszális tévedés”, nem az a kérdés, hogy milyen világot hagyunk gyerekeinkre, hanem hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra, „valójában ezen múlik minden”, és ezen múlt már 1848-ban is.

176 évvel ezelőtt azért egyenesedtek fel a magyarok, mert a ’48-asok szülei „hazájukat szerető fiakat hagytak a világra”.

„A márciusi ifjak szülei tudták, hogy haza csak addig van, amíg van, aki szeresse. Tudták, hogy a magyar haza örökös fenyegetettség árnyékában él. Nem elég nagy a mérete, nem a sokasága és a pénze, hogy garantálja a haza megmaradását, csakis a polgárok szeretete tartja fenn, ez tesz minket különlegessé” – fejtegette a miniszterelnök.

Cikkünk frissül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »