Orbán Viktor: a járvány nem egy-két hónapig fog tartani

Orbán Viktor: a járvány nem egy-két hónapig fog tartani

A miniszterelnök a Kossuth rádióban értékelte a koronavírus-helyzetet péntek reggel.

A különleges jogrendben a demokráciában szokásostól eltérő intézkedéseket lehet bevezetni – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek délután.

A kormányfő elárulta, törte rajta a fejét, mikor lehet bevezetni a rendkívüli jogrendet, mert „ez mégiscsak egy demokrácián túli állapot”, amit két hétig lehet fenntartani, közben viszont kérdés, „meddig van rá szükség”.

Megítélése szerint az olasz góc tehet arról, hogy Európában így elterjedt a járvány, viszont óvatosságra int a kínai helyzettel kapcsolatban, szerinte nincs vége ott a járványnak, csak túl vannak a csúcsponton. „Arra kell felkészülni, hogy még Kínában sem ért véget” – mondta.

Hírdetés

Orbán Viktor leszögezte: a küzdelem hosszú hónapokig fog tartani a kínai minta alapján, nem pár hétig vagy egy-két hónapig, ezért „az élet át fog alakulni”. „Lelki erő kell” a küzdelemhez – fogalmazott.

Leszögezte, „képesek vagyunk arra, hogy annyi embert mozgósítsunk, ami a járvány leküzdéséhez szükséges”.

Megítélése szerint a magyar lakosság „felnőtt, fegyelmezett” magatartást tanúsít, sok krízis volt már, árvíz, vörösiszap, migráció, és amikor ő irányíthatta a válságkezelést, akkor „az emberek a bajban kiválóan teljesítettek”.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »