Orbán Viktor: A brüsszeli vezetők a saját háborújuknak tekintik az orosz-ukrán háborút

Orbán Viktor: A brüsszeli vezetők a saját háborújuknak tekintik az orosz-ukrán háborút

A brüsszeli vezetők a saját háborújuknak tekintik az orosz-ukrán háborút – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor azt mondta, „a magyar ember számára ez nem egy olyan háború, amiben mi is benne vagyunk”. Amikor a brüsszeli vezetőket hallgatom – folytatta -, ők úgy beszélnek erről a háborúról, mint a saját háborújukról, ők benne vannak.

Elmondta, azzal kezdték, hogy küldenek sisakot, majd fegyvereket, harckocsikat, aztán jönnek a repülők, aztán most már arról beszélnek, miután vesztésre állnak „az ő háborújukban”, hogy előbb-utóbb katonákat is kell küldeni.

A miniszterelnök úgy fogalmazott:

nehéz a helyzet, Európában háborúpárti kormányok vannak, Magyarország egyedül van, csak a Vatikán van még a béke álláspontján.

Orbán Viktor szerint Magyarországnak ki kell tartania, mert arra számít, hogy repedezni fog a háborúpárti európai gondolkodás.

Az európai vezetők nem akarják megállítani a migrációt, menedzselni akarják

Elegáns jogi vitákat folytatnak, de valójában a Soros-terv végrehajtása folyik, az európai vezetők nem akarják megállítani a migrációt, menedzselni akarják.

Sokan azt állítják, a Soros-terv nem létezik, pedig Soros György maga írta le hatpontos tervét 2015 szeptemberében

– idézte fel.

Hírdetés

Hozzátette:

ebben az áll, hogy minden évben be kell engedni egymillió migránst Európába, ennek finanszírozására az EU vegyen fel hitelt, bocsásson ki kötvényt, azon országokban pedig, ahonnan migránsok érkeznek, hozzunk létre biztonsági zónákat, hogy el tudjanak jutni Nyugat-Európába.

A magyar kormány véleménye ezzel szemben az, hogy senki sem mondhatja meg a magyaroknak, kikkel éljünk együtt

– közölte.

Békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell – hangoztatta Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: az európai parlamenti választási kampányban azt szeretnék elmondani az embereknek, hogy bár nagyon sok részkérdés és baj gyötri az európai életet, de a legfontosabb kérdés a háború.

Valójában két út áll előttünk: a békepártiság vagy a háborúpártiság

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a brüsszeli bürokraták és a magyar baloldal is háborúpárti.

Mi békepártiak vagyunk, az európai emberek békepártiak. Békepárti többség kell Európában. Ez a választás tétje

– jelentette ki.

Úgy értékelt: minden kitűzött fontos célját elbukta a mostani brüsszeli vezetés, ezért nem érdemelnek még egy esélyt.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »