Orbán Viktor 2009-ben bezárt, az ősszel újranyitott óvodába látogatott – videó

Orbán Viktor 2009-ben bezárt, az ősszel újranyitott óvodába látogatott – videó

„Ha van gyerek, van jövő. Ha nincs gyerek, nincs jövő. Se a családnak, se az országnak.”

Orbán Viktor miniszterelnök a Győr-Moson-Sopron megyei Acsalagon a hétvégén felkeresett egy óvodát, amelyet a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején, 2009-ben zártak be, de 2021-ben újra megnyitottak – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, hozzátéve: a látogatásról hétfőn közzétettek egy videót is a kormányfő közösségi oldalán.

A növekvő gyermeklétszámnak és a Magyar Falu Programban biztosított mintegy 60 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően 2021. szeptember 1-jével újra kinyithatta kapuit az acsalagi Meseerdő Óvoda. Jelenleg egy csoportban 18 óvodás kap ellátást, egy dajka és két óvodapedagógus felügyelete alatt. A gyarapodó népességszámnak köszönhetően idén tavasszal újabb három gyermekkel bővül a “Csiga csoport” – ismertette Havasi Bertalan.

Elmondta: a miniszterelnök Szilágyi Andrásné polgármesterrel és Gyopáros Alpár kormánybiztossal látogatta meg az újranyitott óvodát. Orbán Viktor ajándékot vitt a gyerekeknek, és a dolgozókkal is beszélgetett az óvoda jelentőségéről a falu életében.

Hírdetés

A sajtófőnök emlékeztetett: a Magyar Falu Program

  • 2019-ben 150 milliárd forintos költségvetéssel indult,
  • 2020-ban az összeg már meghaladta a 210 milliárd forintot,
  • 2021-ben pedig már több mint 270 milliárd forint állt rendelkezésre.
  • Idén várhatóan a 300 milliárd forintot is meghaladja a támogatások összege.

A Magyar Falu Program összesített költségvetése a 2022-es forrásokkal együtt megközelíti az 1000 milliárd forintot.

A videóban Orbán Viktor felteszi a kérdést: „2009-ben zárták be?”. A helyeslésre, ezt mondja: „Mikor nyitottuk ki újra?”. Erre kiderül, hogy októberben. A miniszterelnök így summáz: „Ha van gyerek, van jövő. Ha nincs gyerek, nincs jövő. Se a családnak, se az országnak.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »