Orbán útja: hiába utazik vonattal, ha Bécsben várja a szolgálati Volkswagenje

Orbán útja: hiába utazik vonattal, ha Bécsben várja a szolgálati Volkswagenje

Bár Orbán Viktor megvette a Budapest-Bécs vonatjegyet, és hétfőn vasúton ment el az osztrák fővárosba, hogy találkozzon Sebastian Kurz-cal, a bécsi főpályaudvarról kilépve az általa használt Volkswagen kisbuszba szállt. Egy, a Twitterre kitett videón az látható, amint a konvoj élén haladó felvezető motoros mögött egy személygépkocsi után feltűnik az ismert fekete kisbusz.

#Orbán convoy leaving #Vienna Central Station after his arrival in #Austria. Tomorrow meetings w/ Chancellor #Kurz and Vice-C #Strache. pic.twitter.com/NGN2maMFCb— Balazs Csekö (@balazscseko) January 29, 2018

Belátható, hogy ha Bécsen belül amúgy is a kisbusz szállítja a miniszterelnököt, a kormányfőnek nem kellett volna vasúti menetjegyet váltania, és még a főpályaudvart sem kellett volna útba ejtenie. A felesleges párhuzamosságra felhívtuk a Miniszterelnökség figyelmét is, elküldve kérdéseinket arról, miért választották ezt a formáját a miniszterelnök utazásának. Nyilván biztonsági oldala van a kérdésnek, de ilyen alkalmakkor a külföldön történő közúti utazás megszervezésébe alapesetben a fogadó országban működő magyar nagykövetségek is beszállhatnak. 

Hírdetés

A kormányfő vonaton felvett és a közösségi oldalára kitett videójának tanúsága szerint a jegyeket ellenőrző kalauz négy menetjegyet tart a kezében, de csak három embert lát. Kiderül, egy jegyet biztonsági okokból vettek, hogy a kormányfő mellé senki se ülhessen. 

Orbán Viktor Bécsben nemcsak az osztrák kancellárral, hanem a helyettesével, a szabadságpárti Heinz-Christian Strachéval, az infrastruktúráért felelős miniszterrel, Norbert Hoferrel és a bécsi érsekkel, Christoph Schönbornnal is egyeztet kedden, ez utóbbival vélhetőleg a menekültkérdésről. Rajtuk kívül már hétfőn találkozott Heinrich Pecinával, a Mediaworks egykori tulajdonosával, a Vienna Capital Partners elnökével.

http://mno.hu/

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »