Orbán ülni fog, üzeni Simicska Lajos plakáthelyein a Momentum

Orbán ülni fog, üzeni Simicska Lajos plakáthelyein a Momentum

Ihletet kapott a Momentum Simicska Lajos hétfő éjszakai performanszától: miután a veszprémi vállalkozó, lapunk tulajdonosa saját plakáthelyein üzent Orbán Viktornak, a párt egy előre bejelentett akció keretében elkezdte telegraffitizni a Mahír Cityposter üresen hagyott budapesti reklámfelületeit.

„Egy olyan pártnak, mint a Momentum, amelynek rendkívüli emberi erőforrásai vannak, de pénze nincs, minden alkalmat ki kell használnia, hogy az üzeneteit eljuttassa a célba. Lehet, hogy mi egy picit finomabban fogunk fogalmazni, mint Simicska, de mindenképpen fontos, hogy az üzeneteinket felírjuk” – fogalmazott kedd este a Hír TV Egyenesen című műsorában Soproni Tamás, a párt alelnöke.

Hírdetés

Orbán, Rogán, Mészáros ülni fog – végül ezt fújták fel a Momentum aktivistái szerdára virradóra több hirdetőoszlopra, de volt felület, ahol hagyták, az utca embere döntse el, hogy ki való szerinte börtönbe.

Hajnal Miklós a Momentum szóvivője a hvg.hu tudósítójának azt mondta, nem játszanak Simicska kottájából csak azért, mert az ő plakáthelyein üzennek, de ügyek szintjén hajlandóak az együttműködésre. Arra a kérdésre azonban, hogy a vállalkozót is börtönbe küldenék-e, nemmel felelt.

A plakátokon elhelyezett politikai üzenetek miatt a rendőrség sem léphet, a hirdetőfelületek ugyanis a Simicska Lajos érdekeltségéhez tartozó Mahir tulajdonában vannak, és csak a cég tehetne feljelentést a firkálás miatt.

Ezt a lehetőséget használta ki kedden Veszprémben az üzletember, akit a rendőrök végül csak igazoltattak a graffitizés miatt. A Mahir ugyanakkor feljelentést tett amiatt, hogy két kapucnis fiatal fehér festékkel próbálta kitakarni, eltüntetni a Orbán Viktornak küldött üzeneteket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »