Orbán tovább bomlaszthatja Európát

Magyarországról és Törökországból érkezik a legtöbb ügy az Európai emberi jogi bíróságra. A két demokrácia-ellenes ország Romániával áll egy szinten.

Az orosz állami propaganda-adón sorosozott a magyar külügyminiszter. Szijjártó Péter a kormányzati mantrát ismételgette, hogy a civil szervezetek elpusztítanák Magyarországot, ha a Fidesz-KDNP nem akadályozza meg ezt. A Russia Today-en ez népszerű hozzáállás, mert az orosz kormány is civilszervezet- és Soros György ellenes, Putyinék már két éve szigorították a törvényeket és ezzel több mint húsz külföldi szervezetet tudtak elüldözni. Az oroszok egyébként elsősorban azért utálják Sorost, mert hatékonyan támogatta a nyugatbarát ukrán kormányt.

Hírdetés

Az Európai Emberi Jogi Bíróságra érkező ügyek negyedét három ország adja, természetesen Magyarország is ezek között van. A Guardian összefoglalója szerint a szabadságjogokkal következetesen nem törődő magyar kormány az ellenzékével leszámoló Recep Tayyip Erdogannal van egy szinten. A magyar ügyek száma egy év alatt 95 százalékkal nőtt, ráadásul 40 olyan ügy is volt, amikor a magyar bíróságok hoztak törvénytelen ítéletet és ezen kellett a nemzetközi bíróságnak módosítani.

Orbán Viktornak tényleg jól jött Donald Trump kinevezése, és tovább folytathatja az EU belső bomlasztását, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung elemzése. A cikk emlékeztet, hogy az egész világon csak Putyin és Orbán várta Trump beiktatását, mert azt remélik, hogy az általuk kiépített illiberális és egyre inkább demokrácia-ellenes rezsimeken csökkenhet a nyomás külföldről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »