Orbán: titkos török-német paktum született: 500 ezer bevándorlót hoznak Európába és osztanak szét a tagállamok között

Orbán: titkos török-német paktum született: 500 ezer bevándorlót hoznak Európába és osztanak szét a tagállamok között

Titkos megállapodást kötött egymással Németország és a török állam, aminek a lényege, hogy 4-500 ezer bevándorolót EU területére szállítanak, de nemcsak Németországnak kellene befogadnia őket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szerint a paktum most érkezett el a végrehajtás fázisába – írja a Magyar Idők.

Hírdetés

Bevándorlóknak az unió területére szállításáról szóló német-török titkos paktumról beszélt Orbán Viktor a Fidesz-KDNP-frakciószövetség lillafüredi ülését megnyitó beszédében szerdán a Magyar Idők értesülései szerint.

"A titkos megállapodás lényege az, hogy 4-500 ezer bevándorolót közvetlenül Törökországból az Európai Unió területére szállítanak, de nemcsak Németországnak kellene befogadnia őket, hanem kötelező erővel szétosztanák őket a tagállamok között" – olvasható a napilap honlapján csütörtökön megjelent cikkben.

Az írás szerint a kormányfő, a Fidesz elnöke a következő időszak egyik legfontosabb feladatának a török-német paktum elhárítását nevezte, és arról is beszélt a kormánypárti képviselőknek, hogy meggyőződése szerint még ennek a titkos megállapodásnak az esetleges végrehajtása sem állítaná meg magát a példátlan méretű migránsáradatot, így az egész ostrom még évekig sújtja majd Európát.

A miniszterelnök úgy tudja, hogy a paktumot már megkötötték, de egyelőre nem merik nyilvánosságra hozni azt. Orbán Viktor arról tájékoztatta a kormánypárti képviselőket, hogy a német és a török kormány alkuja most érkezett el a végrehajtás fázisába, Törökország pedig elérkezettnek látja az időt, hogy ezt kikényszerítse.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »