Orbán összehívta a válságstábot – bajban a gazdaság

Orbán összehívta a válságstábot – bajban a gazdaság

Ahogy írtam, Orbánék két tűz közé kerültek: külföld és belföld. A kettő éppen találkozik a lenti hírben. Nekem az az érzésem, hogy gazdaságon keresztül fogják ezt a rendszert elintézni, amiről Orbán úgy gondolja, hogy az övé. Még mindig úgy gondolom, hogy történelmi lehetőség teremtődik a hazai rendszerváltás számára, ha alakulnak új pártok, új programmal. Olyan program kellene, ami mögé felsorakozhatna a politikai elit. Viszont olyan programról nem tudok, ami mögé jószántából állt volna a vezetői réteg. A hír pedig azt sejteti, hogy Orbán kezdi a talajt elveszteni a lába alól.
Pontosabban a talaj látszatát, mert az, Orbán és követőinek délibábja volt szerintem.

Romek Károly

2016. május 27., 08:44Privátbankár

 

Nagyon gyengécskére sikerült az első negyedéves gazdasági növekedés adata, ezért trombitálták össze a kormányelitet.

Tudjon meg többet az Abszolút Hozamú Befektetési Alapokról ingyenes szemináriumunkon!
Azoknak, akik nem követik a tőkepiacok minden rezdülését!
– Aegon Alapkezelő –

Hírdetés

Tény, hogy a vártnál jóval kedvezőtlenebbek lettek a számok, erre még a jegybank, de a piaci elemzők, és a nemzetközi intézmények sem számítottak – mondta a Figyelőnek a gyenge gazdasági teljesítményről Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára. Az interjút a Világgazdaság szemlézte.

A hírek szerint jön a gazdaságélénkítő csomag, mivel a kormányt is meglepte a gyenge gazdasági teljesítmény. Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár a lapnak elárulta, hogy elkezdődött a kormányfő által megrendelt gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos munka.

Ráadásul válságértekezletet is összehívott Orbán Viktor, mivel a vártnál sokkal gyengébb első negyedéves gazdasági növekedési adat meglepte a kormányt is.

Már alakul a terv

A kormányfő a nemzetgazdasági minisztertől vár javaslatot arra vonatkozóan, hogy mitől indulhatna be a gazdaság. Hornung Ágnes annyit árult el, hogy a tárcánál a munka elkezdődött, több egyeztetés volt már erről a kormányon belül és lesznek még továbbiak is.

Lázár János korábbi szavaiból is kivehető, hogy a kormány hol készül új lépésekre a növekedés támogatása érdekében. Egyrészt az állami beruházások előkészítését fel kell pörgetni, ezt gyorsítási csomagnak nevezte. Másrészt a befektetési piacot is felpörgetnék, itt új tőzsdei elképzelések támogatásáról lehet szó.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Belföld, Gazdaság, Gazdaság, Hírek Tagged: gazdaságélénkítő csomag, gazdasági kapcsolatok, gdp növekedés


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »