Orban Orbánról: „Éhes veréb lisztrõl álmodik”

Szerdán reggel írtuk meg, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nagy-Magyarország térképet ábrázoló földgömbbel kívánt a történelemből érettségiző diákoknak sok sikert.

A fotó nem kerülte el a román sajtó figyelmét sem, estére pedig megszólalt Ludovic Orban miniszterelnök is, mondván: „éhes veréb lisztről álmodik” (vrabia mălai visează). Pontosabban a mălai kukoricalisztet jelent. Ez a román megfelelője a magyar „éhes disznó makkról álmodik” kifejezésnek, és a jelentése ugyanaz.

Hírdetés

A miniszterelnököt megkérdezték arról is, mit szólna Marius Pașcannak, a Népi Mozgalom Pártjának képviselőjének azon felvetésére, hogy az RMDSZ-t törvényen kívül kellene helyezni.

„A nemzeti Liberális Párt a gondolatszabadság híve. Ez nem jelenti, hogy valaha is alkotmányélellenes törvényeket, amelyek az alkotmányban való egységet veszélyeztetnék. Románia azon amely az egyik legtöbb jogot biztosítja a kisebbségek számára. Emiatt elismernek minket Európában és nemzetközi szinten is. És nem hiszem, hogy szükség lenne ilyen lépésekre (azaz az RMDSZ törvényen kívül helyezésére – szerk.)” – mondta Orban.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »