Orbán nem volt hajlandó elítélni Bayer kirohanását

Hiába kérdezte az ATV stábja Orbán Viktort Bayer Zsolt civilekkel szembeni fenyegető dühkitöréséről, a miniszterelnök nem volt hajlandó reagálni.

„Nem láttam, nem tudom kommentálni, nem tudom. De ha láttam volna, se kommentálnám”

Hírdetés

– közölte a kormányfő, miközben az ATV riportere emlékeztette arra, hogy a Fidesz-alapító Bayer a Karc FM-en futó műsorban a civiltörvény módosítása ellen az igazságügyi bizottság ülésén tüntető aktivistákról azt mondta: „ezek vagy ilyenek” még egyszer megjelennek a parlamentben, akkor ki kell őket dobni. „Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (…) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat”.

Nem hagyta szó nélkül Bayer kirohanását Szél Bernadett és Berkecz Balázs sem. Korábban megírtuk, hogy az LMP társelnöke és az Együtt politikusa uszítás miatt feljelenti Bayer Zsoltot.

Az LMP és ifjúsági szervezete április közepén is feljelentette a nemrégiben lovagkereszttel is kitüntetett publicistát. Bayer akkor azt írta blogján a Lex CEU ellen tüntetőknek: „aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »