Orbán megölésére készülhetett a rendőrgyilkos társa

A Magyar Idők szerint a Győrkös-féle hungarista szervezet szimpatizánsa az Orbán Viktor elleni merényletre készülő, tavaly elfogott fegyveres páros egyik tagja.

Hírdetés

Mint arról a Blikk is beszámolt: tavaly novemberben kapcsolt le a Terrorelhárítás egy Budapest felé tartó fővárosi férfit és gödöllői társát, akik értesülések szerint másnap egy VI. kerületi iskolában akartak lecsapni Orbán Viktorra. A Magyar Idők most rendészeti forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az elfogott férfiak egyike a hatóságok számára ismert szélsőjobboldali figura, aki a bőnyi rendőrgyilkos alapította Magyar Nemzeti Arcvonal szimpatizánsa, és a hatóságok információja szerint részt vett a szervezet félkatonai rendezvényein is.

A társával együtt jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfi a lap szerint „GyuszuSS” nickname-en rendszeresen hozzászólt a szélsőjobboldali, hungarista honlapok cikkeihez, a férfi állítólag szélsőjobboldali tüntetéseken is részt vett, és az egyik ilyen rendezvényen rendőrre támadt, amiért büntetőeljárás is indult ellene.

A PestiSrácok úgy tudja, hogy Győrköst hétfőn újra kihallgatják a rabkórházban, ahol ügyvédje szerint részletes vallomást fog tenni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »