Orbán mégis bevállalja a tévévitát Vonával?

Hír típusa: Jobbikos hírekBorítókép: 

Ma délután Selmeczi Gabriella tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Magyarország bizony jobban teljesít a családok megsegítésében is. Mi is jól teljesítünk, így a vita végén megkérdeztük a Fidesz szóvivőjét, hajlandó-e Orbán Viktor nyilvános tévévitára Mesterházy Attilával és Vona Gáborral. Érdekelt ugyanakkor az is, hogy átgondolta-e már a kormány a szabálysértési értékhatár ötvenezer forintra való 2012-es megemelését, rájöttek-e már, hogy ebben bizony nem teljesítettek jól.

Selmeczi Gabriellát nem először kérdeztük a miniszterelnök-jelölti vitával kapcsolatban. Néhány héttel ezelőtt már érdeklődtünk arról, hogy Orbán Viktor elfogadja-e Vona Gáborkihívását. Akkor a párt szóvivője azt kérte, várjuk meg a hivatalos kampányidőszakot. Megvártuk türelmesen, és újra feltettük a kérdést. Selmeczi meglepő (talán átgondolatlan?) kijelentést tett: Orbán Viktort nem kell félteni, a kihívások elől nem szokott megfutamodni. Aztán azért hozzátette: nincs még döntés, most mindenki a kampánnyal van elfoglalva, továbbra is türelmet kér, térjünk vissza rá később. Visszatérünk. Ugyanakkor jelezzük: köszönjük a választ, innentől egyértelmű: vagy vita lesz (ami minden választópolgárnak jó lesz, és ez bizony jó hír a közel 8000 főt számláló Facebook közösségnek is), vagy pedig kénytelenek leszünk tudomásul venni, hogy a Fidesz elnöke a párt szóvivőjének állítása ellenére megfutamodik a kihívás elől.

Hírdetés

A szabálysértési értékhatár mintegy 150%-os, 20.000-ről 50.000 forintra való emelésével kapcsolatban a szóvivő úgy fogalmazott, eljön majd annak az ideje, hogy értékeljék az értékhatárról szóló törvényt és rendeleteket. Tehát az erre vonatkozó válaszra is várjunk még. Egyébként miért érdekes ez? Mirkóczki Ádám mutatott rá hétfői sajtótájékoztatóján, hogy azzal, hogy a kormány 2012-ben megemelte, és már nem számít bűncselekménynek az ötvenezer forint értékhatár alatti lopás, azzal nagyszerűen kikozmetikázták ugyan a statisztikákat, de valójában legalizáltak rengeteg bűncselekményt, amelyek már csak szabálysértésnek minősülnek. A megélhetési bűnözők vígan lophatnak használt robogót, elektronikai eszközöket, értékes telefont, vagy akár 3 példányt az Alaptörvény díszkiadásából. Szabálysértés, „jobb, ha nem is tesz feljelentést” – vágja rá unottan a pintéri rendőr. 

alfahir.hu

Bevezető: Vajon le mer-e ülni vitázni Orbán Viktor Vona Gáborral?


Forrás:jobbikit.hu
Tovább a cikkre »