„Orbán maradhat a kormányfő”

„Orbán maradhat a kormányfő”

Jó eséllyel Orbán Viktor marad Magyarország miniszterelnöke – írta az osztrák Die Pressében egy Bécsben élő magyar újságíró. A balliberális Csekő Balázs szalon-antiszemitizmussal, rasszizmussal és xenofóbiával való kampányolással is vádolja a Fideszt, amely szerinte ekképpen könnyedén meg tudja szólítani a szavazóit.

Hírdetés

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson meglepetésre mégsem a kormánypárti jelölt győzött. A Bécsben politológusként végzett Csekő helyesen megjegyezte, ezen eseményből nehéz messzemenő következtetéseket levonni az országos választásra vonatkozóan. Kérdésbe burkoltan azonban mégis megtette: – Meg lehet-e ismételni a sikeres választási formulát (azaz a koordinált ellenzéki koalíciót a szocialisták és a szélsőjobboldali Jobbik között) országos szinten?

A szerző szerint azonban Hódmezővásárhely után semmi nem történt az ellenzéki oldalon. Úgy véli, ezen oldal pártjai továbbra is fragmentáltak, annak ellenére, hogy egyes felmérések szerint a választók többsége kormányváltást szeretne. – Megvan a veszélye annak, hogy a megosztott ellenzék összetöri a magyar választók többségének kormányváltásról szőtt álmait – írja Csekő, aki szerint a kormányfő mindent megtesz azért, hogy minimalizálja az ellenzéki esélyeket az egyes választókörzetekben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »