Orbán már a Kúriát is magának akarja 

Orbán már a Kúriát is magának akarja 

Elcsalták a választást, de ez nem volt elég. Még mindig nekik áll feljebb, és most azon fáradoznak, hogy a tőlük független, maradék hatalmi ágra is rátegyék a mocskos kezüket.

Még ők papolnak keresztény demokráciáról? Felháborító! – valahogy így lehet összesűríteni dióhéjban az Index kimerítő, „Hogyan forgassam ki Orbán interjúját úgy, hogy az nekünk is kedvező legyen” című írását. 4000 érvénytelenített levélszavazat. Több veszett Mohácsnál – mondhatjuk.

Csakhogy itt nem erről van szó, és nem is arról az egy darab elveszített mandátumról. De végképp nem arról, hogy a kormány a Kúriát készül igába hajtani. Hetek óta tart a sipákolás, hogy a szavazókat igazságtalanság érte, és az egész választás egy nagy csalás volt. Mert hát olyan nincs hogy ismét kétharmad.

Demokratikus jogukkal élve a csalódottak a létező összes helyen a Facebooktól az Operaházig hangot adtak annak, hogy mekkora igazságtalanság történt, és azonnal menekülni kell Orbánisztánból, mert itt többé nincs jövő. Nos, egy valamiben egyet értünk. A választókat valóban igazságtalanság érte.

Hírdetés

Méghozzá azt a 4000 külhoni szavazót, akiket a Kúria, úgy tűnik, a törvényben nem szereplő indokokra hivatkozva megfosztott szavazati joguktól. A kormány bűne – amiből a másik oldal már azt szűri le, hogy a diktatúra szintet lépett – annyi volt, hogy mindössze a határon túli szavazókat ért igazságtalanságnak adott hangot, amiről természetesen megállapították a szervek: jogorvoslat nincs.

De hát tudjuk-tudjuk. Ez a része a történetnek már hidegen hagyja őket. Végülis csak határon túliak, nem? Kit érdekelnek? Különben is, a szavazati jogot sem kellett volna megadni nekik.

Elek Nikolett

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »