Orbán: Magyarország a magyaroké

Orbán: Magyarország a magyaroké

Orbán Viktor aláhúzta: Lengyelország és Magyarország kitart álláspontja mellett és megvétózza az EU jogállamisági feltételekkel összekötött javaslatát. Mint fogalmazott, egyes országoknak nagy szüksége lenne a támogatásra, azonban azzal, hogy az unió összeköti a válságkezelést a politikai akarattal, az felelőtlen eljárás. Hozzátette: jelenleg Brüsszelben csak az lehet jogállam, aki beengedi a migránsokat.

– jelezte a miniszterelnök, megjegyezve: ha a német elnökség nem enged az Európai Parlamenttől jövő nyomásnak, akkor nem alakul ki ez a helyzet. Arra a kérdésre válaszolva, hogy próbálják-e megosztani a lengyeleket és a magyarokat, Orbán arról beszélt: mindig kéznél van a véső és kalapács, de szerinte Közép-Európa meg tudja védeni a nemzeti szuverenitását, a keresztény hagyományokat, és ellen tud állni a bevándorlásnak. Az unióval való esetleges megegyezés kapcsán elmondta: megegyezni mindig meg lehet, de a pozíciók világosak.

– fogalmazott. Orbán aláhúzta: nem kompromisszumot akar kötni, hanem megoldást akar találni.

– húzta alá. A kormányfő az interjúban elmondta: nagy perspektívát lát a közép-európai országok együttműködésében. Mint fogalmazott, korábban az volt ezeknek az országoknak az alapvetése, hogy egymás rovására tudnak megerősödni, mostanra azonban kiderült, hogy együtt jobban meg tudnak erősödni. Ez új perspektíva – tette hozzá.

– húzta alá a miniszterelnök. A kormányfő szerint Magyarországon világosan megnevezték azt a főszereplőt, aki szövi – mint pók a hálót – a szervezkedéseket: ő Soros György. A kormányfő szerint jobb lenne, ha hazamenne Amerikába.

– jelezte a kormányfő. Hozzátette: Soros már 2015–16-ban megírta, hogy azokat, akik nem engednek be bevándorlókat, meg kell büntetni. Orbán szerint az EP javaslata arról szól, hogy ha nem engedünk be migránsokat, megbüntetnek minket. A bevándorlás kapcsán a kormányfő kifejtette: a brüsszeli bürokraták fordítva ülnek a lovon. A miniszterelnök szerint bár lehet, hogy néhányan azt gondolják, hogy a bevándorlás megoldja a problémákat,

Orbán szerint amíg ő miniszterelnök, itt nem lesznek bevándorlók, “Magyarország a magyaroké” – húzta alá. Hozzátette: itt még így van, Nyugat-Európában már nincs így.

Hírdetés

– fogalmazott. Annak kapcsán, hogy a Project Syndicate nem hozta le Soros Györgynek szóló válaszcikkét, Orbán Viktor úgy reagált:

Hozzátette: az európai vitakultúra alapján le kellett volna hozni a választ.

A járványhelyzet kapcsán a kormányfő elmondta, hogy két csatatér van most: a kórházak és az iskolák.

– mondta a kormányfő. Ugyanakkor hozzátette, hogy a kórházakban nincsenek biztató jelek; most mindenkit kitartásra biztat, mivel a korlátozásokból még két hét van. Jelezte: összességében egyre többen vannak kórházban, és hamarosan el fogjuk érni a 10 ezres számot is.

– tette hozzá. Megjegyezte: az iskolákban zajlik a pedagógusok célzott tesztelése. Úgy vélekedett, jövő hét elején általános kép lesz, de folytatódni fog a tesztelés. A kormányfő kiemelte, hogy a medikusok is nagy segítséget nyújtanak. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgozták:

Elmondta: a torlódás elkerülése érdekében előjegyzésbe vehetik majd magukat az emberek; ez a program a jövő héten indulhat. Levélben és interneten lehet majd regisztrálni – mondta a kormányfő. Orbán Viktor a karácsonyi intézkedésekről azt mondta, hogy Nyugaton többen zárnának a síszezonban. Arra kérte az embereket, ne fizessenek be nyugati síutakra.

– fogalmazott. A hazai korlátozások kapcsán elmondta: az operatív törzs egyelőre nem tudja megmondani, milyen szabályok lesznek karácsonykor.

– zárta az interjút a kormányfő.

PestiSrácok


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »