Orbán kapott egy buktát Jakabtól, és ész nélkül nyilasozni kezdett

Orbán kapott egy buktát Jakabtól, és ész nélkül nyilasozni kezdett

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője korábban egy szatyor száraztésztát adott Orbán Viktornak a parlamentben, utalva arra, hogy sok embernek ilyen megalázóan veszik meg a szavazatát.

Ma újabb ajándékkal lepte meg, ezúttal egy buktával.

A süteményt rögtön elvették a miniszterelnök asztaláról:

Hírdetés

Jakab felszólalásában arról beszélt, hogy a tízparancsolatból a legfontosabb parancsolat úgy szól, hogy „Ne ölj!”, azonban ma Magyarországon mintegy 24 ezer ember hal meg évente pusztán azért, mert elégtelen egészségügyi ellátást kap.

Többek között ezzel kapcsolatban várt választ a kormányfőtől, mint fogalmazott,

Őszintén, csak az igazat, papír nélkül, ha lehet!

A miniszterelnök erre mégis csak papírról olvasta fel, hogy többet költenek egészségügyre mint a szocialista kormány idején, és ezt össze is kötötte azzal, hogy a Jobbik a szocialistákkal is együttműködött a választásokon, majd folyamatosan kisnyilasnak kezdte hívni a jobboldali ellenzéki pártot.

Jakab válaszában azt mondta, kormányprogramnak jobb lenne az, hogy „ne lopj, ne hazudj és ne ölj” ahelyett, hogy „folytatjuk”, mert „abba egy nemzet fog belepusztulni”.

A frakcióvezető szerint ezt üzenték meg Orbán Viktornak október 13-án mintegy négymillióan azok, akik nemet mondtak a lopásokra, az arroganciára, a fenyegetőzésre.

Megjegyezte azt is, hogy a Jobbik már 250 sajtópert nyert meg azokkal a fideszes sajtótermékekkel szemben, amiket Orbán Viktorék nemzetstratégiai fontosságúnak minősítettek, a jobbikos politikus szerint ez azt jelenti, hogy a hazudozás a kormánynak nemzetstratégiai jelentőséggel bír.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »