Orbán jót nevetett Pukli követelésén

Orbán jót nevetett Pukli követelésén

A miniszterelnök szerint viccesen hangzott Pukli István március 15-ei követelése, a sztrájk bevetésére pedig csak annyit mondott, hogy ő megy majd dolgozni.

Nem kér bocsánatot Orbán Viktor a közoktatás állapotáért, hiába követelte ezt tőle március 15-én a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István. A kormányfő a Népszabadság munkatársának kérdésére azt válaszolta a parlamenti folyosón: ő úgy vette, ez csupán egy tréfa, „olyan viccesen hangzott az egész.” Arra a felvetésre, hogy ez esetben Pukliék egyórás sztrájkot lengettek be, a miniszterelnök azt felelte: „én jövök dolgozni.”

Hírdetés

A Tanítanék mozgalom nevében a március 15-ei, több tízezres demonstráción felszólaló Pukli a kormányfőhöz és Áder János köztársasági elnökhöz intézte követelését. Később azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy Orbán vagy Áder bocsánatot kérne, így feltehetőleg sztrájk lesz március 30-án. Az igazgató szerint általános munkabeszüntetés, majd sztrájksorozat is jöhet. Március 30. egyébként a tavaszi szünet utáni első tanítási nap lesz. Mint arról beszámoltunk, Pukli felvetette: „Kérünk mindenkit, de legalább a társadalom 75 százalékát, hogy jöjjön az iskolák elé, álljon le az élet Magyarországon egy órára”.

A Teleki Blanka Gimnázium vezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arról beszélt kedd este: „Nyilvános beismerés elengedő volna, a végső cél pedig az, Orbán Viktort leültessük tárgyalni”. Szerinte sem Balog Zoltán miniszter, sem Palkovics László államtitkár nem kompetens az oktatás kérdésében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »