Orbán is lepacsizhatott Obamával

Orbán is lepacsizhatott Obamával

A miniszterelnök a washingtoni nukleáris csúcson vett részt.

Orbán Viktort is meghívta Barack Obama a Fehér Házba, ahol az amerikai elnök fogadást és vacsorát adott a nukleáris biztonságról szóló csúcstalálkozón részt vevő delegációvezetők tiszteletére – számolt be az MTI. A Hvg.hu felhívja rá a figyelmet, hogy homály fedte a miniszterelnök kiruccanását, a Vs.hu-nak annyit mondott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, hogy az újságírók tessenek a közmédiából tájékozódni.

Orbán a Fehér Ház előtt, az MTI péntek reggel adta közre a képet Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Hírdetés

A nagyokkal tárgyalt Szijjártó

Az MTI beszámolója szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Amerikai-Magyar Üzleti Tanácsban tömörült amerikai nagyvállalatok képviselőivel, a General Electric és a Google alelnökével tárgyalt.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy az Amerikai-Magyar Üzleti Tanácsot – amely a magyar kormány támogatásával az idén februárban alakult – tizennégy olyan amerikai cég, köztük a General Electric, a Citibank, a Johnson & Johnson, a Metlife vagy az Eli Lilly hívta életre, amely Magyarországon aktív és további befektetéseket is tervez. Nekik is részük van abban, hogy tavaly a magyar gazdaság több rekordot is döntött egyebek közt exportban és kereskedelmi többletben, de beruházási rekordot is említett a miniszter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »