Orbán igenis tud a korrupcióról

Orbán igenis tud a korrupcióról

Jövő hét hétfőn ismét antikorrupciós tematikus napot tart az Országgyűlésben a Jobbik – mondta el Volner János, a párt alelnöke.

Orbán Viktor közvetlen környezetében levő vállalkozók ma a magyarországi gazdasági folyamatok legnagyobb befolyással bíró szereplői – mutatott rá a politikus. Még nagyobb gondnak tartja, hogy e vállalkozók vagyonosodásának forrása szinte kivétel nélkül nem a versenyszférából, hanem 

Hírdetés

rendkívül jövedelmező állami megrendelésekből, szerződésekből származik. 

A Jobbik fontosnak tartja, hogy eloszlassák azt a fideszes szavazók között a mai napig széles körben elterjedt nézetet, hogy a botrányos korrupciós ügyekről Orbán Viktor nem tud. A különböző mutyik haszonélvezői majdnem mindannyian a miniszterelnök környezetéből kerülnek ki, tehát

 kizárt, hogy éppen ő nem értesült volna ezekről

– jelentette ki Volner. 
 
2018-ban arról kell dönteniük az embereknek, hogy marad-e a Fidesz által kialakított „korrupciós gépezet”, vagy a választópolgárok esélyt adnak-e egy jobb és tisztább politikának – hangsúlyozta Volner. A Jobbik ezért tartja fontosnak, hogy „feltárjuk a felülről szervezett maffiaszerű kormányzat működést”. 
 
A politikus felidézte: a múltkori korrupciós tematikus napon, október 19-én az Országgyűlésben Orbán azzal védekezett,  hogy ezeknek a korrupt ügyleteknek egy részét a Fidesz különböző jogszabályokkal már törvényesítette. A Jobbik ezt a módszert elfogadhatatlannak tartja, és kormányra kerülve vissza fogja állítani a törvényességet. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »